В Івано-Франківську люди не дають газовикам відключати котельні

Іванофранківці вчинили опір газовикам, які намагалися відключити котельні, - повідомляє "Zaxid.net".

18 лютого по обіді працівники ВАТ "Івано-Франківськгаз" мали намір відключити від газопостачання дахову котельню на вул. Хіміків, 17. Проте, люди, які проживають за цією адресою, створили організований опір місцевим газовикам. Відтак, відключення котелень, про яке повідомило керівництво ВАТ "Івано-Франківськгаз" у своєму листі до керівників області, Івано-Франківська та НАК "Нафтогаз України", наразі, призупинено. Відключення котелень міста від газопостачання ВАТ "Івано-Франківськгаз" мав намір здійснити 18-19 лютого.

Припинення газопостачання для котелень ДКП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" за дорученням ДК "Газ України" відбулося в Івано-Франківську 16 лютого, через відсутність у теплопостачальної компанії міста лімітів газу. Проте місцеві теплоенергетики самовільно зірвали пломби та поновили газопостачання. Їхні дії фахівці ВАТ "Івано-Франківськгаз" назвали "самовільним втручанням у газотранспортну систему". Вони вважають ці дії "неприпустимими і такими, що можуть привести до виникнення ситуацій з непередбачуваними наслідками, в тому числі техногенних аварій".

Крім того, йдеться у листі, "самовільний відбір природного газу із трубопровідної системи може призвести до її розбалансування, а також до обмеження подачі газу на м. Івано-Франківськ та область в цілому через газорозподільні станції ДК "Укртрансгаз", наслідком чого буде зупинка промислових підприємств, перебої з газопостачанням бюджетних організацій та населення, що спровокує соціальну напругу".

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи