Мінекології до 2012 планує вивезти з Калуша 20 тис. тонн отрути

Міністерство екології та природних ресурсів України розраховує до 2012 року завершити вивіз гексахлорбензолу з Калуша, що на Прикарпатті. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський, - інформує «ОстроВ».

За його словами, цього року міністерство планує утилізувати близько 8 тис. тонн гексахлорбензолу, в 2012-му планується вивезти остаточний залишок – решту 12-13 тис. тонн.

«Якщо ми такими темпами вивозитимемо, то залишок гексахлорбензолу наступного року буде остаточно вивезено з території України і в Калуші запанує спокій», - переконаний Міністр.

При цьому він нагадав, що цього року на роботи, пов`язані з утилізацією гексахлорбензолу, Івано-Франківській ОДА за рішенням Кабміну було виділено з резервного фонду держбюджету 150 млн. грн.

«Не лише ми, але й Кабінет Міністрів України виділив додатково 150 млн. грн. на це», - наголосив М. Злочевський.

Нагадаємо, 10 лютого 2010 року указом Президента України територію міста Калуш і сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області було оголошено зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Загалом, цьогоріч на повне очищення 12 областей України від непридатних для використання пестицидів та гербіцидів Міністерством екології виділено 175 млн. грн. Планується вивезти 11 тисяч тонн пестицидів, котрі будуть утилізовані на території Польщі та Німеччини.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи