Будівельники надурили державу на 2,7 мільйони гривень

На Львівщині викрито керівника приватної фірми, який протягом 2010 року ухилився від сплати податків на суму 2, 76 мільйонів гривень, - повідомляє відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПА у Львівській області.

Як повідомив заступник начальника управління податкової міліції ДПА у Львівській області Михайло Шукост, у 2010 році керівники двох приватних фірм уклали договори щодо виконання субпідрядних ремонтно-будівельних, монтажних та інших робіт на об’єктах в м. Львові та області. Проте, жодних робіт проведено не було.

Своєю чергою, керівник фірми-замовника використав також документи про проведені субпідрядні роботи для фірми-підрядника фірмою-субпідпрядником. Він відобразив їхні дані в бухгалтерському та податковому обліках, чим безпідставно сформував податковий кредит для своєї фірми, що призвело до несплати підприємством податку на додану вартість в сумі 2, 76 млн. грн.

За цим фактом порушено кримінальну справу та завершено досудове слідство. За умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах передбачено покарання – позбавлення волі до 10 років. Міру покарання визначить суд.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи