Щоб віддати кредит до «Євро-2012», Львів випустить облігації на 90 мільйонів гривень

Відтепер Львів економитиме на виплаті відсотків за облігаціями близько 5,5 мільйонів гривень щорічно, - повідомляє “ЗІК”.

Про це 7 липня заявив голова постійної депутатської комісії фінансів і планування бюджету Львівської міськради Яромир Самагальський.

Як зазначив депутат, у 2009 році місто випустило облігації на суму 200 мільйонів гривень для будівництва стадіону під 20% річних. З них 90 мільйонів використано для будівництва стадіону, а 110 лежали на депозиті в банку. На вимогу депутатів міськради у березні 2011 року облігації на суму 110 мільйонів було виплачено.

«Через те, що відсоткова ставка 20% на сьогодні доволі висока, ми ухвалили рішення випустити ще одну серію облігацій на суму 90 мільйонів, але вже під нижчий відсоток, що дасть можливість викупити попередню серію облігацій і мінімізувати виплати за процентами. Тому 6 липня на вимогу депутатів відбувся конкурс на випуск нового траншу облігацій. Участь у конкурсі взяли дві компанії, які випускають облігації «Арт Капітал» і «Драгон Капітал». Комісія вирішила скористатися послугами компанії «Арт Капітал», адже вона запропонувала розмісти облігації міста Львова на суму 90 млн грн під 13, 95% річних. У результаті цієї роботи місто щорічно економитиме на відсотковій ставці близько 5,5 мільйонів гривень», – зазначив голова комісії фінансів і планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський.

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи