Львів самостійно реалізовуватиме Стратегію економічного розвитку

Львів самостійно реалізовуватиме Стратегію економічного розвитку міста. Фонд «Ефективне управління» і консалтингова компанія Monitor Group до квітня 2011 року передадуть проект економічного розвитку Львова повністю в управління місту. Про це сьогодні, 17 березня, під час брифінгу у Львові повідомила директор Фонду «Ефективне управління» Наталія Ізосімова та міський голова Львова Андрій Садовий, - повідомляє «ОстроВ».

«Коли ми говоримо про державу, то, в першу чергу, думаємо про патріотизм, про дух. Із цим у Львові завжди було все гаразд. Якщо ж говорити про якісне господарювання, то ми пройшли складні трансформації у ХХ столітті. Ми зрозуміли, що треба надіятись на власні сили і співпрацювати з мудрими людьми. Спільно з фондом «Ефективне управління», з компанією «Monitor Group» ми два роки активно працювали щодо програми конкурентоспроможності нашого міста. Зробили прекрасний продукт, із застосуванням кластерного підходу. Визначили для себе, що найбільш динамічно допомагатимуть розвиватися економіці міста кластер бізнес-послуг, зокрема ІТ, і туризму», - зазначив мер міста.

Також А.Садовий відзначив, що місто отримало неоціненний досвід реалізації проектів регіонального розвитку і не збирається зупинятися на досягнутому. Зокрема, він зазначив, що створено ефективну платформу для обміну ідеями та досвідом, для діалогу бізнесу і влади, налагоджено процес збору інформації про в’їзних туристів, які відвідують місто. Крім того, створено Асоціацію «Кластер Інформаційних Технологій та Бізнес Послуг», Центр розвитку туризму, а також розпочато роботу декількох інформаційних ресурсів про Львів, зокрема: єдиного туристичного порталу та інформаційного порталу для інвесторів.

«Ми щиро сподіваємося, що місто ефективно використає досвід і знання, які залишає Фонд і Monitor Group, а головне, зможе повноцінно реалізувати стратегію розвитку. Зі свого боку ми завжди готові підтримати нові прогресивні ідеї, які сприятимуть економічному становленню країни. Ми переконані, що від успішного розвитку регіонів безпосередньо залежить економічне зростання країни і, відповідно, рівень добробуту всіх громадян», - зазначив партнер компанії «Monitor Group» Ендрю Сварт.

Довiдка

Проект розвитку міста Львова здійснюється з жовтня 2008 року Фондом «Ефективне управління» у партнерстві з міжнародною консалтинговою компанією Monitor Group та у тісній співпраці з місцевими органами влади і бізнесом. В Україні такий проект реалізовується вперше. Проект економічного розвитку міста Львова складався із двох фаз.

Під час першої фази проекту була проведена системна та глибока діагностика економіки міста, розставлені пріоритети з основних питань економічного розвитку, визначені та детально проаналізовані конкурентоспроможні кластери, зокрема, кластер туризму та бізнес послуг, інвестиційні можливості, а також запропонована стратегія економічного розвитку міста, спрямована на підвищення його конкурентоспроможності. Стратегія була представлена широкій громадськості 26 травня 2010 року.

Під час другої фази створено структуру та розроблено дієві механізми практичного впровадження рекомендацій, закладених в стратегії, щоб в подальшому місто могло самостійно реалізовувати стратегію та оцінювати досягнуті результати.

Тепер фонд «Ефективне управління» та Monitor Group припиняють участь у проекті і передають усі ініціативи в управління місту.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи