Понад 507 млн. дол. США минулоріч склав експорт Івано-Франківщини

Підприємства Івано-Франківщини за  2010 рік експортували товари на понад півмільярда доларів США, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

За даними головного управління статистики області, обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Івано-Франківської області за 2010р. становили 507,6 млн. дол. США, імпорту – 652,0 млн. дол. США, проти рівня 2009р. обсяги експорту зросли в 1,5 рази, імпорту – у 2,5 рази.

Загалом, товари експортували до 77 країн світу, а імпорт отримували з 69 країн. До країн СНД було експортовано понад чверть усіх товарів, до країн Європейського Союзу – 45%. Водночас, імпорт з країн СНД становив 40% від його загального обсягу, з країн Європейського Союзу - близько половини.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Російської Федерації, Об’єднаних Арабських Еміратів, Італії, Польщі, Румунії, Туреччини, Білорусі, Угорщини, Чеської Республіки та Німеччини.

В обсягах імпорту переважали надходження з Російської Федерації, Польщі, Білорусі, Німеччини, Литви.

У товарній структурі експорту Івано-Франківської області провідну позицію займали обсяги продукції хімічної і пов’язаних з нею галузей промисловості, полімерних матеріалів, пластмас, яєць та продуктів їх переробки, деревини та виробів з деревини, мінеральних продуктів і механічного та електрообладнання. Вагомими були і обсяги експорту шкіряної і хутряної сировини та виробів з них, паперу і картону, текстилю і виробів з текстилю.

Серед імпортних надходжень найбільша питома вага припадала на мінеральні продукти, продукцію хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, полімерні матеріали, пластмаси та каучук, папір та картон, механічне і електрообладнання, текстиль та вироби з текстилю.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи