10 млн. грн. отримає Прикарпаття на покращення якості питної води

Прикарпаттю буде виділено від 5 до 10 млн. гривень, які спрямують на покращення якості питної води, зокрема, у закладах соціальної сфери — дитячих садках, школах, лікарнях. Про це розповів заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Руслан Гусак, - повідомляє «ОстроВ».

Кошти будуть виділені відповідно до національної програми «Питна вода України».

«Івано-Франківська область стане учасником пілотного проекту з будівництва локальних очисних споруд. Ці споруди будуватимуть спочатку в гірських районах Прикарпаття: Верховинському, Рожнятівському, Косівському та селах Яремчанської міськради», - наголосив Р. Гусак.

За словами першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрія Хіврича, на реалізацію національної програми «Питна вода України» у 2011 році уряд виділив 370 млн. грн.

«Питання якісної питної води в Україні — на контролі у Президента», — запевнив Ю. Хіврич.

Кошти будуть спрямовані на будівництво локальних очисних споруд, хлораторних станцій та установок для вирішення проблеми якісного забезпечення питною водою. Загалом уряд планує виділити кошти на будівництво 23 тис. водоочисних споруд і локальних установок.

Довідка

Програма «Питна вода України» діє з 2006 і розрахована до 2020 року. Наступного року уряд планує виділити на її реалізацію майже 1 млрд. грн. Торік за цією програмою було збудовано 56 очисних установок в Криму.
За офіційною інформацією МОЗ, через забруднення води торік було зареєстровано 41 спалах інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждало більше п'яти тисяч людей.

 

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи