НКРЕ вдруге підняла тарифи «Львівводоканалу»

З 1 лютого Нацкомісія регулювання електроенергетики затвердила нові тарифи на енергоносії для підприємств, на 5% більші. З початку цього року ціни на електрику для «Львівводоканалу» змінювалися уже двічі, у січні на 4%, і в лютому знову зросли. Про це «ОстроВ» повідомили мерії Львова.

«У лютому підприємству доведеться сплатити 9 млн грн. До порівняння, у грудні оплата становила 8 млн грн. Такі темпи зростання вартості енергоносіїв ставлять «Львівводоканал» на межу виживання. І останнє підняття тарифів на воду нас не врятує. Адже новий тариф збільшить надходження лише на 600 тис. гривень, натомість за електроенергію доведеться заплатити на 1 мільйон більше. Тобто, ми все віддамо енергетикам, ще й залишимося у боргах. На відміну від багатьох водоканалів України, «Львівводоканалу» досі вдавалося уникнути боргів за електроенергію. Київ, Харків, Дніпропетровськ, Луганськ, Чернівці, Житомир боргують десятки та сотні мільйонів гривень. Якщо ситуація не зміниться, то «Львівводоканал» теж стане боржником й опиниться під загрозою знеструмлення насосних станцій», – переконаний директор ЛМКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський.

«Львів – це місто, де поважають людей. Мені соромно за інші міста України, де дійсно немає взагалі гарячої води, а холодна дуже часто за графіком. У нас водопостачання є системним. Я хочу цю стабільність зберігати і надалі. Але держава ставить нас в дуже важкі умови», - вважає міський голова Андрій Садовий.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи