Теплопостачальні підприємства Львівщини заборгували понад 130 млн грн за газ

Заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики Львівщини за спожитий природний газ з початку опалювального сезону 2010/11 року на 18 листопада становить 77,7 млн грн, а з початку 2010 року – 131,3 млн грн.  Про це повідомив заступник голови ЛОДА Євген Пастух після селекторної, під час якої заслуховували керівників районів та міст обласного значення щодо стану розрахунків підприємствами теплокомуненерго за спожитий газ, - повідомляє «ЗІК».

«Всі підприємства теплоенергетики підписали угоди на постачання газу, відкрили рахунки з спеціальним режимом використання. Необхідні документи для встановлення нормативу відрахувань надані ДК «Газ України». Умовою для надання лімітів на споживання природного газу з початку опалювального сезону 2010/2011 років є забезпечення розрахунків теплопостачальних підприємств з початку 2010 року на рівні не нижче 90%. Такий рівень розрахунків забезпечило ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» – 92,8%», – зазначив Пастух.

Заступник керівника області зауважив, що ряд теплопостачальних підприємств несвоєчасно розраховуються за спожитий природний газ. Зокрема, трускавецьке КП «Наше місто» винне 5258,4 тис. грн, КП «Бродитеплокомуненерго» – 3459,2 тис. грн, МКП «Золочівтеплоенерго» – 1967,3 тис. грн, МДКП «Миколаївтеплокомуненерго» – 1284,4 тис. грн.

За його словами, основних причин низького рівня розрахунків та виникнення заборгованості за спожитий природний газ є декілька: відсутність затверджених тарифів на послуги теплопостачання у зв’язку з підняттям ціни на газ; наявність дебіторської заборгованості за послуги теплопостачання (на 01.10.2010 становить 184,7 млн грн, в т.ч. населення – 156,7 млн грн); касовий розрив в межах 1,5 місяці між оплатою наданих послуг і оплатою спожитого газу з початку опалювального сезону, оскільки споживачі сплачують за фактично отримані послуги після закінчення розрахункового періоду; несвоєчасне відшкодування пільг та субсидій; відсутність затвердженої різниця в тарифах.

Статьи

Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи