Підприємці Прикарпаття вимагають від Януковича ветувати новий Податковий кодекс

Сьогодні, 22 листопада, губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк зустрівся з представниками малого та середнього бізнесу для обговорення питання удосконалення нового Податкового кодексу, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

В Івано-Франківську в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Івана Франка з ініціативи голови ОДА відбулася запланована нарада керівництва області, структурних підрозділів обласної і районних державних адміністрацій, державної податкової адміністрації та представників відповідних територіальних підрозділів центральних органів влади з підприємцями краю на тему удосконалення Податкового кодексу.

Голова Івано-Франківсщини М. Вишиванюк дав доручення в кожному районі області довести до підприємців нові правила Кодексу до представників малого і середнього бізнесу до кінця тижня.

«Я був і залишаюсь союзником малого і середнього бізнесу. Я дав доручення до кінця тижня в кожному районі довести нові правила Кодексу до представників малого і середнього бізнесу, а також доручив податківцям разом з підприємцями систематизувати всі пропозиції щодо недоліків Податкового кодексу", - зазначив губернатор.

«Із 35 тисяч підприємців, які були на спрощеній системі оподаткування, 34300 мали до 4-ох найманих осіб. Тільки 700 підприємців мали більше найманих осіб», - зазначив під час наради голова державної податкової адміністрації в Івано-Франківській області Віктор Рахміль.

За його словами, вимоги підприємців до нової редакції Податкового кодексу є справедливими.

«Із 65000 підприємців, які зареєстровані на Прикарпатті, 30000 зареєстровано в Івано-Франківську. Це люди, які самі знайшли собі місце роботи», - наголосив В. Рахіль.

Зазначимо, у новому Податковому кодексі із 28 видів оподаткування залишилось лише 18.  В Івано-Франківській області ставки єдиного податку оподаткування становлять від 20 до 200 грн., у новому  Податковому кодексі – від 20 до 400 грн. Ці ставки в Івано-Франківську не змінювались з 2007 року.

Зауважимо, підприємці області вимагали від Президента України Віктора Януковича ветувати новий Податковий закон.

Нагадаємо, сьогодні, 22 листопада, у Києві відбулося пікетування Адміністрації Президента з вимогою накласти вето на прийнятий у Верховній Раді 18 листопада Податковий кодекс. В разі його підписання Президентом, підприємці погрожують йому розпочати процедуру імпічменту.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи