Через Податковий кодекс у Львові ініціюють референдум

«Підприємці звертатимуться до Президента України Віктора Януковича з вимогою накласти вето на проголосований Верховною Радою Податковий кодекс», – повідомив голова Асамблеї організацій малого та середнього бізнесу Іван Гурняк, - інформує «ZAXID.NET».

За словами Гурняка, на сьогодні уже практично не залишається сумнівів у тому, що Верховна Рада проголосує за проект Податкового кодексу, який нині перебуває у парламенті на розгляді. Близько ста народних депутатів, що перебували вчора у сесійній залі ВР, наголосив він, виконували чисто технічну функцію, і ходили поміж рядів, аби проголосувати.

«Є на сьогодні позиція Адміністрації Президента, висловлена кількома особами від цієї структури, які стверджують, що вони лише зараз, після прийняття, будуть знайомитися з цим документом. Виходячи з цього, ми будемо звертатися до Президента України з вимогою накласти вето на цей законопроект», - повідомив Гурняк.

Також він сказав про те, що у тому разі, якщо таку вимогу буде проігноровано, підприємці мають намір звертатися до суду.

«Ми знаємо, що Податковий кодекс суперечить Бюджетному кодексу, суперечить Закону про системи оподаткування, не було зроблено аналізу регуляторного впливу, а якщо й був, то такий аналіз не був оприлюднений. В даному випадку ми будемо намагатися захищати свої інтереси у судовому порядку», - зазначив голова Асамблеї організації малого та середнього бізнесу Іван Гурняк.

Окрім того, за його словами, підприємці також мають намір ініціювати збір підписів для проведення референдуму щодо висловлення недовіри чинній Верховній Раді та вдатися до загального податкового страйку. Як саме має відбуватися останній, Іван Гурняк не уточнив, пославшись на те, що подібна акція повинна нести в собі елемент несподіванки, і завчасне оприлюднення детальнішої інформації може їй зашкодити.

На сьогодні протести проти Податкового кодексу, повідомив Гурняк, об’єднали 24 різні бізнесові асоціації. Також до них долучилися профспілки.

Нагадаємо, що вчора, 16 листопада, у Києві під стінами Верховної Ради відбулася масова акція протесту підприємців проти проекту Податкового кодексу.

Сьогодні ж у Львові через Податковий кодекс зупинився один із найбільших ринків Західної України.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи