Тернопільщина співпрацюватиме з Пензенською областю РФ

Голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк зустрівся з делегацією Пензенської області Російської Федерації, яка перебуває у Тернопільській області. Метою перебування російської делегації є обговорення питань, пов’язаних із налагодженням міжнародного регіонального розвитку. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

Очолює делегацію Валєрій Савін - заступник голови уряду – начальник Управління Уряду Пензенської області Російської Федерації. Також до її складу входять Пензенський міський голова, міністр сільського господарства Пензенської області РФ, голова адміністрації Земетчинського району РФ, голова адміністрації Нікольського району РФ.

«За наслідками перемовин, які відбулися 26 жовтня, Михайло Цимбалюк та Валерій Савін підписали протокол намірів між Тернопільською обласною державною адміністрацією України та Урядом Пензенської області Російської Федерації про налагодження співробітництва. Сторони домовились поглиблювати співробітництво в галузях: промисловість та енергетика; сільське господарство; транспорт і торгівля; наука, техніка, освіта та охорона здоров’я; культура і мистецтво; туризм і спорт; екологія і раціональне використання природних ресурсів. Також сторони сприятимуть взаємному розвиткові торгівлі, виробничого, інвестиційного та інших видів економічного, науково-технічного та культурного співробітництва, створенню спільних підприємств, надають підтримку двосторонньому співробітництву підприємств, здійснюватимуть обмін інформацією про промислові та сільськогосподарські підприємства, а також про потреби цих підприємств та населення в основних видах промислової продукції, товарах народного споживання і сільськогосподарської продукції», – наголосили в прес-службі ТОДА.

Також досягнуто домовленості про сприяння розвиткові туризму. Окрему угоду буде укладено про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво.

Перебуваючи впродовж 25-28 жовтня на Тернопіллі гості ознайомляться з діяльністю ТОВ «Агропродсервіс» с.Настасів, СФНВГ «Мрія», картоплесховища с.Васильківці Гусятинського району, Хоростківського цукрового заводу, ТОВ «ОСП Корпорація Ватра», Микулинецького пивзаводу, відвідають Збараж, Кременець та Почаїв.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи