На Львівщині виявлено порушень на понад 1 млрд грн при підготовці до Євро-2012, - КРУ

Впродовж 2009-2010 років Контрольно-ревізійне управління у Львівській області провело 33 контрольні заходи щодо законності витрачання бюджетних коштів на підготовку до Євро-2012 в області. За їх результатами виявлено порушень на суму 1,08 млрд грн., - повідомляє «ZAXID.NET».

Найбільш характерними є порушення у сфері державних закупівель, вони становлять 988 млн грн зі згаданої суми. Про це повідомив заступник начальника КРУ у Львівській області Віталій Ткачук.

Він зазначив, що було вчинено ряд порушень тендерного законодавства при закупівлю проектної документації для будівництва. «Є порушення тендерних процедур, коли закуповували в одного постачальника. Сумнівно отримано дозвіл, погодження в міністерстві економіки, і проведено закупівлі. Були завищені ціни», - заявив В. Ткачук.

За його інформацією, незаконне витрачання коштів, призначених на підготовку до Євро-2012, зафіксоване на рівні 52,4 млн грн. За результатами згадуваних ревізій, відшкодовано 34,8 млн грн, у тому числі 1,2 млн грн незаконних видатків. До адміністративної відповідальності притягнено 38 посадових осіб. Правоохоронним органам передано матеріали 16 контрольних заходів. За наслідками п’яти з них порушено кримінальні справи.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи