Більше 5 млн. грн. донараховано прикарпатськими податківцями в рамках операції «Бюджет»

В рамках операції «Бюджет» податківцями закінчено проведення перевірок 20 суб’єктів господарської діяльності області, за наслідками яких донараховано більше 5 млн. грн. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі ДПА в Івано-Франківській області.

ДПА України проводить операцію «Бюджет», основне завданням якої підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи, виявлення та руйнування схем ухилень і мінімізації податкових зобов’язань.

В рамках виконання такої  операції ДПА України відібрала до відпрацювання 43 суб’єкти господарювання Івано-Франківської області, які мають обсяг валових доходів понад 70 млн.грн. за минулий рік та менше 1% податкове навантаження зі сплати податку на прибуток. Зазначений перелік підприємств доведено для відпрацювання робочій групі ДПА в області, яка забезпечує координацію роботи з відпрацювання проблемних питань щодо виявлення і припинення протиправної діяльності окремих суб’єктів господарювання.

Крім того, ДПА України на основі наявного інформаційного ресурсу відібрано 216 суб’єктів господарської діяльності області для відпрацювання на предмет ймовірного використання схем ухилення від оподаткування, так званих підприємств –„інструментів” мінімізації.

В рамках операції «Бюджет» податківцями закінчено проведення перевірок 20 суб’єктів господарської діяльності, за наслідками яких донараховано 5 млн. 121,9 тис. грн., зменшено заявленого до відшкодування ПДВ на суму 44 млн. 513,5 тис. грн., зменшено збитки СГД на суму 7 млн. 466,4 тис. грн. та виявлено 1 злочин у сфері оподаткування за ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Крім того, завдяки вжитим заходам, підприємствами самостійно відкориговані податкові зобов’язання в сторону збільшення на понад  2 млн. грн.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи