5,6 мільйонів гривень штрафу заплатить підприємство на Прикарпатті

Підприємству Івано-Франківська доведеться сплатити штраф в розмірі 5,6 мільйонів гривень, - повідомляє “БРІЗ”.

Нещодавно податківцями Івано-Франківська було проведено планову перевірку одного з підприємств міста, що здійснює діяльність на ринку нерухомості. Статутний фонд підприємства формувався за рахунок фізичних осіб. Зокрема, засновники підприємства інвестували до статутного фонду земельні ділянки та нерухоме майно.

Згідно Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» господарські операції з включення основних фондів та нематеріальних активів до статутного фонду юридичної особи прирівнюються до придбання нею основних фондів. Тому інвестування фізичною особою (засновником) до статутного фонду підприємства належного їй на праві власності нерухомого майна (в т. ч. земельної ділянки) з її боку є відчуженням такого майна. Підприємство ж, яке в обмін на внесення до його статутного фонду нерухомого майна та земельної ділянки, надає фізичній особі корпоративні права, згідно з Законом України «Про податок з доходів фізичних осіб» є податковим агентом щодо вартості такого майна. Тобто сума внесених фізичною особою до статутного фонду підприємства нерухомого майна та земельних ділянок підлягає оподаткуванню податком з доходів фізичних осіб за ставкою 15 %.

У процесі перевірки вказаного суб’єкта господарювання виявлено, що такі операції не були оподатковані податком з доходів фізичних осіб.

В результаті цьому суб’єкту господарювання за матеріалами перевірки донараховано 8,4 млн. грн. в тому числі основного платежу в сумі 2,8 млн. грн. та штрафну санкцію в розмірі 5,6 млн. грн.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи