12 мільйонів гривень заборгували роботодавці працівникам на Прикарпатті

Станом на 1 травня в Івано-Франківській області заборговано понад 12 мільйонів гривень по зарплаті, - повідомляє Головне управління статистики.

12 млн. 200 тис. грн. – такою була загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в цілому по економіці області (включаючи підприємства-банкрути та економічно неактивні підприємства) на 1 травня.

За квітень борг зріс майже на 6%. Трохи більше 40% заборгованості припадає на промислові підприємства, п’ята частина – на будівельні організації.

У структурі заборгованості 9,2 млн.грн. – це борг економічно активних підприємств, 2,3 млн. грн.– підприємств, де здійснюються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, решта – підприємств, які призупинили діяльність у 2009 і попередніх роках.

На 1 травня відсутня заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах Богородчанського, Надвірнянського, Рожнятівського, Снятинського районів та Болехівської міської ради. Зростання боргу відбулося у Городенківському, Тисменицькому, Верховинському, Долинському, Калуському і Косівському районах, містах Калуші та Івано-Франківську.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи