Понад 13 млн. грн. виділили на одноразову допомогу ветеранам Тернопільщини



Станом на 13 травня в області таку допомогу одержали 75,9 тис. осіб на загальну суму 13,6 млн. гривень, із них інвалідів війни I групи – 887 осіб, інвалідів війни II групи - 1016 осіб, інвалідів війни III групи – 573. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської ОДА.

Учасники засідання колегії головного управління праці та соціального захисту населення обласної адміністрації заслухали інформацію про стан виплати ветеранам війни щорічної разової грошової допомоги до 5 травня. 

За словами начальника управління фінансів, бухгалтерського обліку та контролю головного управління Богдана Лещишина, минулого року щорічну допомогу до 5-го травня одержали 82,7 тис ветеранів війни. Станом на 13 травня в області таку допомогу одержали 75,9 тис. осіб на загальну суму 13,6 млн. гривень, із них інвалідів війни I групи – 887 осіб, (минулого року – 1069 осіб) інвалідів війни II групи - 1016 осіб, (минулого року – 1226 осіб), інвалідів війни III групи – 573 особи (минулого року – 581 особа).

Кошти на виплату разової грошової допомоги в область надійшли та були розподілені між районними управліннями своєчасно.

Завдяки злагодженій координації дій усіх структур, які були задіяні в процесі виплати щорічної допомоги, станом на 7 травня кошти були використані повністю. 

Специфіка проведення виплати щорічної разової допомоги ветеранам війни цього року полягала в розмежуванні розмірів виплат ветеранам війни, які брали участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни, колишнім малолітнім в’язням концентраційних таборів, визнаних інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, учасникам війни, а також членам сімей загиблих у період Великої Вітчизняної війни та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів та учасників ВВВ (тобто всім категоріям ветеранів війни, статус яких пов’язаний з подіями під час ВВВ), та виплат іншим ветеранам війни, в тому числі учасникам бойових дій із числа осіб, які брали участь у воєнних конфліктах на території інших держав у період після ВВВ.

Відповідно до статті 17-1 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" виплата допомоги завершується 30 вересня відповідного року.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи