«Для медицини Івано-Франківська в бюджеті міста не вистачає 4-х мільйонів гривень», - депутат

Сьогодні, 21 травня, на прес-конференції депутат фракції БЮТ а Івано-Франківській міськраді заявив, що в бюджеті міста на 2010 рік бракує 4 мільйонів на освіту, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

« Це неприпустимо….Ми вперше за всю історію маємо випадок, коли до формульного розрахунку бюджету нічого не додають, а навпаки - знімають. Ми також вперше маємо випадок, коли з медицини знімають кошти і додаються на утримання чиновників». Про це повідомив, голова комісії з питань охорони здоров»я та соціального забезпечення в Івано-Франківській міській раді Володимир Стасюк на засіданні прес-центру «Вектор».

За його словами, на захищені статті медичної галузі міста не вистачає 4 мільйонів гривень. Водночас, Стасюк повідомив, що рішення виконкому не передбачало зменшити фінансування медицини в головному фінансовому документі міста. На думку Стасюка, прийняття такого бюджету – «…це цинічний крок, аби ввести в оману громадськість».

Результатом цього цинізму, за словами Стасюка, стане перекриття зарплати медикам на 20%, неможливість оплатити заміни працівників в медичних установах міста, та найголовніше – на оплату енергоносіїв медичним установам Івано-Франківська не вистачатиме 1,5 млн гривень.

Також, прийнятий бюджет передбачає зменшення витрат на медикаменти хворих. Якщо досі вони становили 14 гривень на 1 ліжко-місце на день, то нинішній бюджет їх урізав до 6 гривень на 1 ліжко-місце на день.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи