Львів підписав угоду з ЄБРР на 30 млн. євро для модернізації теплопостачання



Львівська міськрада підписала угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку на 30 млн. євро для модернізації теплопостачання, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі Львівської міськради.

10 млн. євро Львів отримає в якості гранту, ще 20 млн. євро — у вигляді кредиту. «Коштів на модернізацію завжди бракує, тому є потреба залучати додаткові кошти.  Основні принципи — це щоб вони були окупні. Найперше — це  буде направлено на модернізацію застарілого  обладнання та на впровадження новітніх технологій», — сказав директор ЛКП «Львівтеплоенерго» Мирон Терех.

Завдяки вкладенню коштів в галузь теплопостачання  планує економити 30-40% енергоносіїв. «Розуміючи, що газ дешевшати не  буде, нам треба застосовувати активні технології енергозбереження. Тому сьогодні підписуємо протокол про наміри з ЄБРР — це 30 млн. євро — 10 мільйонів гранту та 20 мільйонів, власне, кошти кредиту. На сьогодні це дуже вигідний проект для Львова», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми  прагнемо зробити систему ефективною і найзручнішою для мешканців. І зменшити витрати на теплопостачання та на функціонування підприємства, як такого», — сказав директор відділу муніципальних та інфраструктурних проектів ЄБРР Жан-Патрік Марке.

Серед іншого кошти ЄБРР дадуть можливість отримувати тепло стічних вод з річки Полтва, повідомляють в мерії.

Підписану угоду ще має погодити сесія Львівської міської ради. 

Нагадаємо, що в липні 2009 року Львівська міська рада та ЄБРР підписали угоду щодо залучення 38 млн. євро на реконструкції колій та доріг по маршруту трамвайних ліній №2 і 6 та оновлення трамвайного рухомого складу.




Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи