Слухання за позовом донецьких суддів проти журналіста Анатолія Єременка будуть продовжені 15 ве

Слухання за позовом суддів проти журналіста тижневика "Дзеркало тижня" Анатолія Єременка у Місцевому суді Петровського району м. Донецька будуть продовжені 15 вересня 2005 року.

Як повідомив "Острову" Анатолій Єременко, перше судове слухання відбулося сьогодні

під головуванням Олександра Фунжія. На засіданні почався розгляд позову фізичних осіб, жителів міста Донецька В.І.Татькова, І.Х.Темкіжева, С.В.Мирошниченка, О.А.Скакуна, А.С.Ємельянова та Т.М.Колядко про захист честі, гідності та ділової репутації до журналіста А.В.Єременка, директора АТЗТ „Донбасресурси” В.М.Чернишова та редакції тижневика „Дзеркало тижня”. Підставою до позову стала публікація статті, де не називається жодне прізвище, під назвою „Чорна трійка”: все інше не має відношення до справи” („ДТ” № 9, 12 березня 2005 р.), яка є продовженням попереднього журналістського розслідування Анатолія Єременка „Як суд „легалізовував” „копію” при відсутності оригінала” (ДТ” № 21, 29 травня 2004 р.).

Згідно витягу з позову, „Слід зазначити, що усі позивачі обіймають посади суддів. Копіткою працею і майже фанатично серйозним ставленням, любов’ю до своєї справи роками напрацьовувався відповідний авторитет у суспільстві, який дозволяв їм з вірою у себе вершити правосуддя. І усе це було майже вщент зруйноване публікацією зазначеної статті. Крім того, було підірване їх морально-психологічне здоров`я, нервова система. У декого почались проблеми з серцево-судинною системою...

Внаслідок цього позивачі потребують відновлення нормального психологічного стану, оздоровчих програм. Для ліквідації наслідків поширення відповідачами недостовірних відомостей позивачам потрібне інтенсивне лікування, повноцінний відпочинок, довготривалий (можливо, не один один рік) нагляд кардіологів, невропатологів, консультування психологів і психоаналітиків. А усе це потребує чималих матеріальних витрат...”.

Шкоду для здоров`я, "завданою публікацією у „ДТ”, судді Донецького апеляційного господарського суду та Господарського суду Донецької області на чолі з своїми керівниками В.І. Татьковим та І.Х.Темкіжевим, оцінили по 10 тисяч гривень кожному.

Перед початком процесу представник суддів повідомив, що його довірителі вилучили з числа тих, хто має грошима компенсувати завдану їм моральну шкоду, редакцію „Дзеркала тижня”. До цього, згідно рішення судді І.О.Бухтіярової з Місцевого суду Ворошиловського району м. Донецька, редакція зняла з Інтернет-сайту „ДТ” статтю та надрукувала у відредагованому вигляді листа В.І. Татькова та І.Х.Темкіжева „Черная тройка” продолжение следует” („ДТ” № 15-16, 23 квітня 2005р.)

Автор публікації вважає, що таким чином судді прагнуть унеможливити підготовку і вихід у світ подальшого журналістського розслідування про справи, які не роблять честі донецьким суддям-господарникам.

Наступне слухання у зв`язку з тим, що журналіст та його адвокат Наталія Грановська, що діє в рамках Програми правового захисту ЗМІ IREX U-Media, куди Анатолій Єременко звернувся за допомогою, передали суду велику кількість документів, призначене на 15 вересня цього року.

я-а

«Остров»

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи