Саджанці для вашого саду

Не знаєте, з чого розпочати розсадження свого саду? Які рослини гармонійно влилися б в нього та відіграли неабияку роль у його функціонуванні? Тоді ця стаття саме для вас!

Ліщина

Фундук відносно швидко і легко вирощується, йому не потрібно стільки місця, як іншим горіховим деревам, і щоліта він дає солодкі та смачні горіхи. Залежно від виду, фундук має висоту від восьми до 20 футів і ширину 15 футів, і його можна вирощувати у вигляді чагарників або невеликих дерев. Оскільки вони досить компактні, їх легко обрізати, це відмінний вибір, якщо у вас немає багато місця для вирощування дерев.

У них пухнасте, серцеподібне, зазубрене листя довжиною кілька дюймів, з яких ранньою весною виростають ефектні жовті сережки, а в кінці літа або восени — великі горіхи, укладені в паперове лушпиння.

Саджанці, куплені як посадковий матеріал, можна висаджувати в грунт пізно восени або взимку в період спокою, щоб запобігти тепловому стресу і зменшити потребу в поливі.

Розміщуйте розсаду на відстані 15–20 футів один від одного і садіть їх у ями, вириті на глибину коріння та вдвічі ширше.

Як правило, фундуку потрібно не менше чотирьох годин прямого сонячного світла на день для гарного проростання горіхів, і від 15 до 20 футів простору для розростання, тому не забудьте правильно розташувати свої саджанці.

Ліщина смачна! Тож якщо ви не хочете ділитися своїми горіхами з лісовими друзями, слідкуйте за великими та маленькими тваринами, які можуть захотіти поласувати вашим урожаєм.

Не менш смачний і корисний –інжирний персик.

Плоди персика можна вирощувати в широкому діапазоні кліматичних умов. Ці дерева стійкі до теплих кліматичних умов у порівнянні з іншими кісточковими. Персик у період плодоношення віддає перевагу ясній і теплій погоді. Для дозрівання плодів потрібна температура близько 24°C.

Плоди персика можна вирощувати на різних ґрунтах. Однак ця плодова культура потребує хорошого внутрішнього дренажу ґрунту, оскільки вона дуже чутлива до застою води.

Персикові дерева слід садити, поки вони перебувають у стані спокою – зазвичай наприкінці зими або напровесні (залежно від клімату).

У регіонах, де земля замерзає взимку, відкладіть посадку доти, доки ґрунт не відтане і не перестане заболочуватися водою через танення снігу або зливи весняних дощів.

Для отримання найкращих плодів дерево слід посадити в місці, яке весь день знаходиться під прямим сонячним промінням. Ранкове сонце особливо важливе, тому що воно допомагає висушити ранкову росу з фруктів.

Не можна уникати обрізання персика. Якщо їх не обрізати, персикові дерева слабшають, можуть захворіти та рік у рік приносити менше плодів. Персики цвітуть та родять на деревині другого року життя, тому дерева повинні добре рости щовесни та влітку, щоб забезпечити врожай наступного року. Обрізання зазвичай проводять у середині-кінці квітня. Також корисно прищипувати дерева влітку.

У будь-якому разі потрібно правильно підбирати саджанці та відвідувати тільки перевірені магазини. https://vasylivanovich.com.ua/ - якість, зручність, вигода!

Статьи

Мир
19.03.2024
05:50

«Пока мы не победим окончательно, устанавливать такую зону было бы преждевременно». Российские СМИ об Украине

"Какое же это потрясающее чувство, когда тебе не стыдно за свою страну. Не потому, что твоя Родина всегда и во всем лучшая. Вовсе не во всем и далеко не всегда. А потому что после сокрушительного поражения в холодной войне Россия отказалась принять...
Донбасс
17.03.2024
19:51

Выборы в "ДНР": "наблюдатели" с автоматами, пляски донецкого "мэра" и "геополитик" из Италии. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса изо всех пытались продемонстрировать, что выборы президента чужой страны на аннексированных территориях Украины проходят, законно, прозрачно и честно. При этом зачастую левая рука не знала, что делает...
Страна
16.03.2024
14:16

Выплаты переселенцам: кто останется без помощи

С 1 марта в Украине изменился подход к предоставлению государственных выплат внутренне перемещенным лицам. В результате – ежемесячных пособий лишились около миллиона украинцев.
Все статьи