Куди поїхати в Карпатах?

Карпати куди поїхати? – як часто ви ставите собі таке питання, коли збираєтеся відпочити в горах?

Безумовно, Карпати є улюбленим місцем багатьох українців. Гірські озера, густі соснові ліси, чарівні села, свіже повітря – усе це вабить і зачаровує кожного, хто хоч раз побачить їх наживо. Гори застилають велику територію місцевості Західної України. Розпочнемо оглядати ці прекрасні містечка?

Вижниця – місце початку Українських Карпат. Воно знаходиться за 70 км від Чернівців, і є дуже привабливим для туристів. Це міська ратуша, синагога, колишнє кабаре, обласна лікарня, будівля залізничного вокзалу – усе це не українські, а австрійські та румунські будівлі, які вже височіють тут більш ніж 100 років. Однак це лише архітектура…

Перейдемо до природної краси – мова йде безумовно про мальовничі скелі висотою від 30 до 50 м, серед яких: Скелі Довбуша, Скелі Кінашки, Скелі Протятого каміння та Соколине Око. На них легко піднятися, а краєвиди неймовірні – Карпати видно у всій красі. Гори розташовані у глибині букових і хвойних лісів. Тому це вдале місце для прогулянок, до того ж усі пам`ятки Вижниччини можна обійти приблизно за один день.

Буковель, Яремче, Драгобрат – це найвідоміші гірськолижні курорти, які відвідують кожен рік сотні людей з різних куточків нашої чудової країни. Тут є все, щоб покататися на лижах й отримати справжнє задоволення від снігу, веселощів, свіжого морозного повітря. Тут туристи знайдуть все необхідне для активного відпочинку.

На вас чекають найкращі умови в сучасних готелях, отже зняти будинок в Карпатах не буде складною справою, адже достатньо зазирнути до готелю «Вершина» (що знаходиться в колоритному містечку Яремче). Тут ви зможете повноцінно відпочити зі всією своєю родиною або тільки вдвох. Якщо взимку, то найкращою пропозицією для вас від апарт-готелю буде басейн на відкритому повітрі, а взимку (якщо звичайно ви любите побризкатися водою) чан Яремче – справжній рай для туриста. Тільки уявіть: ви лежите в теплій водичці, коли на вулиці температура сягає десь -20, а навколо – неймовірно красиві пейзажі, що просто змушують затамовувати подих.

Ворохта та Микуличин – тут осередок справжньої сільської романтики. Гірськолижні траси досить вдало облаштовані, і також можна знайти комфортне місце для проживання з усіма умовами.

Ось село Міжгір'я також користується популярністю серед лижників, бо Подобовець і Пилипець розташувалися дуже близько до нього. До речі, Пилипець має найдовшу в Україні лижну трасу (20 км).


Для мандрівників, котрі люблять вишуканість, рекомендуємо гірську Верховину. Гори у цьому селі сягають дві тисячі метрів, а сама місцевість простягається за 150 км від Івано-Франківська. Під Верховиною ховається старовинне гуцульське село Криворівня. Вони славляться десятком музеїв. Один з них – присвята відомому фільму «Тіні забутих предків», який тут знімав відомий усім С. Параджанов. Тут можна почати підійматися на вершину Ігрець і Писаний Камінь.

Невелике село Дземброня – найкращий варіант для мандрівок пішки. Воно знаходиться в Івано-Франківській області. Тут можна підкорити гори Піп Іван і Вухатий Камінь. Вони належать до Чорногорського хребта (Чорногора), що є найвищим гірським хребтом України. До нього також входять вершини – Говерла та Петрос.

Якщо ви не готові підкорювати такі серйозні вершини, то можете піднятися на гору Кострича, що височіє перед Чорногорою. Звідси можна побачити краєвиди, які зачаровують. Перед вами відкриється фантастична краса вершин Говерли, Ребра, Шпиці.

На Костричі ви, безсумнівно, знайдете приємний бонус – море грибів і ягід. А як можна відпочити в Українських Карпатах без «тихого» полювання? Особливо якщо ви приїжджаєте сюди у вересні-жовтні. Починати підійматися на Костричу краще з села Ільці або Кривопольського перевалу.

Статьи

Мир
19.03.2024
05:50

«Пока мы не победим окончательно, устанавливать такую зону было бы преждевременно». Российские СМИ об Украине

"Какое же это потрясающее чувство, когда тебе не стыдно за свою страну. Не потому, что твоя Родина всегда и во всем лучшая. Вовсе не во всем и далеко не всегда. А потому что после сокрушительного поражения в холодной войне Россия отказалась принять...
Донбасс
17.03.2024
19:51

Выборы в "ДНР": "наблюдатели" с автоматами, пляски донецкого "мэра" и "геополитик" из Италии. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса изо всех пытались продемонстрировать, что выборы президента чужой страны на аннексированных территориях Украины проходят, законно, прозрачно и честно. При этом зачастую левая рука не знала, что делает...
Страна
16.03.2024
14:16

Выплаты переселенцам: кто останется без помощи

С 1 марта в Украине изменился подход к предоставлению государственных выплат внутренне перемещенным лицам. В результате – ежемесячных пособий лишились около миллиона украинцев.
Все статьи