Будівництво зерносховищ із металоконструкцій – сучасна технологія, яка дозволяє економити бюджет

Виробникам сільськогосподарської продукції важливо не тільки зібрати високий урожай зернових, але й правильно зберегти його до моменту реалізації. В іншому разі – він швидко втратить свої товарні якості або зовсім зіпсується, внаслідок чого бізнес буде збитковим. Будувати для цього елеватор економічно недоцільно. Щоб така споруда на 20 тис. т себе окупила, необхідно за сезон «пропускати» через неї понад 50 тис. т зерна. При нестачі місця для зберігання зерна багатьом аграріям доводиться реалізовувати свою продукцію за гуртовими цінами. Сучасні технології будівництва зерносховищ, які використовує корпорація «Промстан», дозволяють швидко організувати умови для складування готової продукції та отримання максимального прибутку. Зведення об’єкту здійснюється відповідно до вимог чинних стандартів безпеки.

Переваги рішення

Зведення зерносховищ із металевих конструкцій і сендвіч-панелей обходиться дешевше, ніж об’єктів із традиційних матеріалів: шлакобетону, цегли. Інвестуючи в таке будівництво, підприємець отримує сучасний комплекс – цілісну структуру інженерних і технологічних систем. Така конструкція займає невелику сумарну площу та досить містка всередині.

Зерносховища з металевих конструкцій повністю герметичні. Це дуже важливо для будь-якого аграрія, оскільки, щоб зберегти продукцію в товарному вигляді, необхідно запобігти потраплянню вологи до приміщення, де вона складується, забезпечити там оптимальний мікроклімат і зробити хорошу вентиляційну систему. Це єдиний спосіб виключити ймовірність псування зернових.

Раціональний вибір

Об’єкти з металевих конструкцій і сендвіч-панелей мають чимало переваг:

  • Надійність. Виробництво металевих елементів і сендвіч-панелей здійснюється відповідно до розробленого проєкту. В основі конструкцій – сталь, технічні характеристики якої підтверджуються відповідним сертифікатом. Елементи конструкції майбутнього зерносховища вже готовими привозяться на місце проведення будівництва. Їх не потрібно підрізати, щоби «підігнати» під необхідний розмір. Зерносховище збирається за технологією конструктора, кожна деталь ідеально вписується в систему.
  • Відсутність «мокрих» робіт. Будівництво зерносховищ здійснюється в будь-яку пору року, незалежно від погодних умов (виняток становлять лише зимові місяці з сильними морозами). У процесі роботи не застосовуються рідкі бетонні чи цементно-піщані суміші. Монтаж елементів виконується за допомогою болтів, рідше – автозварки.
  • Відсутність необхідності закладати глибокий фундамент. Сучасна технологія будівництва зерносховищ із металевих конструкцій передбачає облаштування легкої основи (на палях чи стовпах).
  • Швидкість зведення об’єкту. Клієнт отримує готову споруду з металевих конструкцій за 1-2 місяці. До того ж не потрібно використовувати багато матеріалів і залучати декілька бригад робітників.
  • Легкість розширення, ремонту чи демонтажу об’єкту.

Важливо! Нові технології дають можливість швидко побудувати об'єкт будь-якого типу – звичайне зерносховище, елеватор або цілий сільськогосподарський комплекс з ангарами для спецтехніки.

Особливості зведення об’єктів із металевих конструкцій

Процес будівництва зерносховищ містить декілька етапів:

  • проєктування споруди;
  • виготовлення необхідних матеріалів на заводі «Промстан»;
  • монтажні роботи.

Ціна будівництва залежить від площі, структури й типу об’єкта, умов виконання робіт та установлених дедлайнів.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи