Нове слово в ремонті квартир: система «розумний дім» для багатоквартирного житла

Обираючи, який ремонт квартири у Львові виконати потрібно враховувати сучасні тенденції. А що може бути сучасніше систем «розумний будинок»? Завдяки розумному підходу, власники такої нерухомості можуть не перейматись проблемами водопостачання, кондиціонування, опалення та інших. Всі системи проектують ще на етапі будівництва, щоб отримати найкращий ефект.

Певні системи розумного будинку можливо перенести в квартиру, покращивши умови проживання, підлаштовуючи її під власні потреби. В результаті отримаєте економію енергії, води, газу, а також можливість керувати системами віддалено через планшет або смартфон. Штучний інтелект керує технікою і механічними пристроями (двері, вікна, жалюзі), контролює температуру, вологість, регулює споживання води або електроенергії.

А завдяки віддаленому управлінню є можливість включати і відключати воду, електроприлади якщо ви згадали про них на роботі чи в поїздці. Це надзвичайно зручно. Наприклад, система може самостійно набрати ванну або закип'ятити чайник якраз до повернення власника додому.

Установивши в квартирі спеціальні датчики на вікнах і дверях, якщо їх відчинять без вашого відома, сигнал тривоги миттєво відправлять в охорону. Також на ринку користуються попитом протиаварійні датчики, які можуть сповістити про пожежу, витік газу або затоплення. А якщо установити спеціальні мобільні додатки, є можливість стежити за станом будинку, перебуваючи на відстані.

«Розумний будинок» може автоматично вмикати або вимикати освітлення, навіть якщо власників не буде вдома. Така функція спрацьовує якщо ви кудись їдете і хочете створити ілюзію своєї присутності. При цьому розумна система дозволяє зменшити витрати на електрику в середньому на 4%.

Що стосується системи теплої підлоги в квартирі, вона дає більше можливостей для забезпечення потрібної температури. В прохолодну погоду при необхідності обігріє приміщення до початку сезону опалення. Не потрібно навіть задумуватись як це зробити. Якщо ж в приміщенні підвищена температура, вмикається кондиціонування. Система зробить все за вас. Інтелектуальне управління самостійно відрегулює роботу обладнання.

Обладнання для квартири відрізняється від приватного будинку, але головним залишається комфорт і безпека. Але в квартирі не потрібна автоматизація присадибної ділянки (освітлення двору, відеоспостереження, полив газону, відкриття воріт для автомобіля). Також існують нюанси з опаленням – у квартирах воно централізоване, і при виникненні проблем перекрити стояк в багатоповерховому будинку не вийде. Але це вирішується за допомогою датчиків на відводі від радіатора, установкою кондиціонера або теплої підлоги.

Переваги системи очевидні. Вона дозволяє контролювати практично всі аспекти. Наприклад, квартира буде вмикати телевізор в той час коли ви встаєте, та забезпечувати іншу умови комфорту. Власники приміщення зможуть повністю звільнитись від побутових дрібниць які значно псують життя. Оскільки всі комунікації контролюються системою, можна уникнути таких проблем як протікання в трубах, замикань в електропроводці, витоків газу і т.п.

Якщо виникає проблема, система просто не дозволяє їй розвиватись. Наприклад, перекриває труби, газ або воду і сповіщає спеціальні служби і власника про те що виникла проблема і якого вона характеру. Не дивно що сучасні технології все частіше використовують під час ремонту, намагаючись зробити приміщення максимально інтелектуальним.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи