Милиці правила грамотного вибору

Багато людей після перенесених травм задаються питанням: які милиці зручніші? Які краще обрати ? пахвові або ліктьові? Правильну відповідь можна знайти лише за умови повного аналізу ситуації. Перш ніж купити милиці на сайті https://fmf.com.ua/mylytsi , ознайомимося з основними особливостями вибору такого виду засобів для реабілітації.

Підбираємо милиці за зростом

Розміри будь-якого різновиду милиць необхідно визначати лише після проведення обмірів. Цей момент дозволить уникнути відчуття дискомфорту при користуванні.

 

Проведення обмірів вимагає дотримання певних правил:

  • процедуру слід виконувати лише у тому взутті, яке буде частіше носитися. Це дозволить правильно визначити загальний зріст;
  • необхідно встати прямо. Обираючи пахвові милиці, слід зігнути руку під кутом 25?39 градусів, до 20 градусів ? при виборі ліктьових. Далі переходимо безпосередньо до самих обмірів;
  • при вимірюванні має бути дотримана певна відстань. У пахвових милицях її відраховуємо від верхньої рукоятки, у ліктьових ? від манжети. Показник до пахви або ліктя має складати приблизно 4?5 см. Якщо зріст пацієнта доходить до 182 см, то від ліктя до манжети слід залишити проміжок у 6?7 см. Вищим людям ? до 10 см. Це верхня точка, від якої слід заміряти відстань вниз до підлоги. До стопи при цьому має бути ще 15 см. Таким чином в майбутньому буде стояти ортез.
  • далі дивимося, на якій висоті розташована рукоятка. Для цього від верхньої точки робимо замір до ліктя. У більшості моделей передбачена можливість переставити рукоятку.

Перераховані правила дають можливість індивідуального підбору милиць. Зручність і простота у користуванні – це головні критерії. У широкій царині медичної техніки оновлені засоби для реабілітації представлені у достатній мірі. Головне, не помилитися у розрахунках і правильно обрати відповідний виріб. Сучасні інтернет-магазини пропонують безліч моделей при травмах ніг, порушенні опорно-рухового апарату тощо.

Серед загальних рекомендацій щодо вибору милиць, наступні:

  • виберіть висоту конструкції, відповідно до вашого зросту. Під час користування не повинні виникати дискомфортні і больові відчуття;
  • враховуйте міцність матеріалу ? сталь, натуральна деревина, алюмінієві сплави. Перший варіант підходить людям з високим зростом і з великою масою тіла. Другий і третій ? залежно від уподобань і фінансових можливостей;
  • практичність ? для безпеки пересування в зимову пору року милиці укомплектовуються пристроями антиковзання. Вбудовані металеві шипи значно полегшують пересування та запобігають падінню на слизьких поверхнях і на снігу. При необхідності загострений штир висувається з накінечника. Якщо такої потреби немає, засіб знаходиться всередині;
  • функціональність ? регулювання висоти за допомогою кнопкового замка, наявність м'якої насадки на рукоятці, міцних гумових наконечників, світловідбивних елементів тощо. У темний час доби, а також при ускладнених погодних умовах людина з обмеженими можливостями стає захищеною і помітною здалеку. Таким чином досягається безпека пересування у будь-яких умовах.

Які милиці кращі: пахвові чи ліктьові

Пахвові милиці ? вироби, що складаються з двох паралельних планок, які донизу звужуються. Такі милиці можуть використовуватися людьми з різними фізичними вадами ? від тимчасової травми ноги легкого ступеня тяжкості до повної відсутності кінцівки. Матеріал виготовлення цього засобу реабілітації може бути різним, але особливу увагу при виборі слід звернути на його міцність. Цей вид милиць призначається пацієнтам з порушеннями опорно-рухового апарату. А також вони використовуються людьми, які перенесли перелом нижньої кінцівки, сильне розтягнення зв'язок тощо. З їх допомогою людина може самостійно пересуватися і долати перешкоди.

Ліктьові чи підлокітні, а ще вони мають назву «канадки». Цей вид милиць застосовується людьми при різних патологіях опорно-рухового апарату:

  • після механічних пошкоджень ніг;
  • при порушеннях координації рухів;
  • для реабілітації в післяопераційному періоді.

Ліктьові милиці значно знижують навантаження на хвору кінцівку, покращують рівновагу. Важливо, що вони допомагають хворому не лише вільно переміщатися по вулицях і приміщенню. Хвора людина має можливість долати перешкоди у вигляді сходів, відносно легко ними підніматися чи спускатися. Цей вид милиць категорично протипоказаний при ослаблених м'язах рук.

Скористайтеся за потреби нашими порадами. Бажаємо міцного здоров'я та приємних покупок!

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи