ЗА НАШЕ І ВАШЕ ЗДОРОВ’Я

Ну от, взяли нардепи (нардупи) – і скасували. Я про зимовий час.

Тепер мені щодня приходять усе нові депеші всіляких авіакомпаній про зміни в розкладах польотів. Протягом усього листопада я маю багато разів перелетіти з України в Європу й назад. І оскільки Європа на зимовий час перейде, а ми в жодному разі ні, то розклад авіаперельотів мусить бути відповідно позмінюваний.

Ох, і надавав би я за це декому по хлібальнику! Робити їм більше нічого, цим виродкам? З усіх «новацій» теперішньої влади ця – одна з найпідліших. А ви звернули увагу, чим вони його, це кляте скасування, мотивували? Нашим з вами здоров’ям, мать їхню! Мовляв, ніщо на світі так не вбиває пересічного українця, як перехід на зимовий час.

Насправді ж він, цей перехід, полягав у чому? Як він відбувався? А відбувався він так, що в останню жовтневу ніч із суботи на неділю ми могли спати на годину довше. І від цієї додаткової (але ніяк не зайвої) години здорового осіннього сну ми, виявляється, протягом 20 років мерли, як мухи! Мільйони українців, вивляється, просто після тієї довгої ночі не прокидалися! Вам коли-небудь впарювали більшу нісенітницю? Порівняти її за абсурдністю можна хіба що з їхніми ж гаслами «Україна для людей» чи «Покращення вашого життя…» -- далі не буду.

Насправді ж мета в нардупів не така вже й людинолюбна.

Про Москву ми вже знаємо – підповзти до неї рачки, вчергове їй підшестерити ці хлопці ніколи не проти. Віддалити нас від нормального світу на захід від узятої ними ж у безкоштовну оренду країни – також.

Але знаючі люди прочитали в усій цій новації ще й глибший і дуже, сказати б, шкурний сенс. З наближенням зими і найкоротшого в році дня, ранкової темряви в нас ставатиме на одну годину більше. А це ж не що інше, як додаткові прибутки для всяких там їхніх обленерго та інших продавців світла і тепла. При цьому що далі на захід країни, то більші будуть видатки споживачів. Іншими словами, в Донецьку за спожите світло платитимуть суттєво менше, ніж у Львові. Хоч і в Донецьку платитимуть усе одно більше, ніж досі. Але у Львові – настільки більше, що слово «дискримінація» здасться занадто м’яким для такого випадку.

Якщо метою політики є вчергове принизити (як воно там – опустити?) реґіони, котрі програли на останніх президентських виборах, то її, цієї мети, буде вкотре досягнуто. Що далі?

А далі – одна заборонена думка. Якщо Схід і справді аж так страждав від переходу на зимовий час, що аж вимирав увесь, а Захід почне страждати щойно тепер, після скасування переходу, то, може, це сама природа (Його Величність Час) підказує нам протиприродність нашої так званої єдності і вкотре натякає на розлучення?

От на яку жахливу думку спровокували мене ці кляті нардупи.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи