Ранок почався з новин про те, що у бік України полетіли чергові ракети. Огляд публікацій окупованого Донбасу

Аналізуючи публікації окупованого Донбасу за рік українсько-російської війни, можна однозначно сказати, що відбулася повна дегуманізація інформаційного поля. Так, у лютому 2022 року ідеологи "російської весни" розповідали про те, що Росія напала на Україну виключно для захисту "ДНР/ЛНР" і кожен ракетний удар, звичайно, виключно по військових об'єктах, робить міста "республік" безпечнішими. У кінце січня тематика публікацій змінилася. Замість повідомлень про Донбас, що процвітає під крилом "великої Росії", і ефір заповнили репортажі про обстріли і руйнування Донецька, який до початку російського вторгнення зберігав вигляд благополучного обласного центру України.

Танці на кістках

Розповідей про те, що російська армія майже рік "точковими ударами" знищує військовий потенціал теж поменшало. Автори публікацій замість офіційно озвучених пропагандистських завдань СВО стали відкрито пропагувати справжні цілі російської агресії – знищення України як держави.

У сепаратистському сегменті соціальних мереж відверто радіють варварським обстрілам мирних міст, повторюючи слова російського диктатора про те, що військові злочини РФ – це "удари відплати". Знищення енергетики України місцеві автори оцінюють як безперечний успіх російської військової машини.

"Новый год (украинцы – "ОстроВ") встретят во тьме? Мощные прилеты в Киеве, Харькове, Одессе. Львов погрузился во тьму на 90%. Волны атак идут одна за одной. В десятке областей звучат взрывы и воздушная тревога. Российская армия нанесла массированный удар по объектам военной и критической инфраструктуры", "Утро началось с новостей о том, что в сторону Украины полетели очередные ракеты. Власть недостраны ожидает массовых прилетов", - ликуют они.

Буквально перед новим роком, 31 грудня розпочався танець на кістках:"Следы запусков ракет, которые сейчас летят к чубатым поздравлять с НГ"; "С наступающим, хутор! Сообщают о взрывах в Киевской, Харьковской и Винницкой областях. Ровенская область прием, ловите, Львову приготовиться"; "Снимите хоть как летают "Калибры", а то так не интересно!".

За всім цим людоїдським захопленням чітко проглядалася справжня мета геноциду українців – викликати у народу невдоволення владою та спонукати його як благо прийняти російську окупацію.

"Просматривая комментарии на вражеских пабликах, ловлю себя на мысли, что украинцы, как и мы мечтают, чтобы наши ракеты наконец попали туда, куда нужно, чтобы все закончилось и началась обычная жизнь", - написав один із активних учасників "російської весни-2014" Євгеній Тинянський.

Тим часом перший день нового 2023 року показав, що крім руйнувань, насильницької мобілізації та повної деградації росія принесла жителям окупованого Донбасу ще один "подарунок". Довгий час з метою пропаганди у так званих "ДНР/ЛНР" тарифи на послуги ЖКГ штучно трималися на непристойно низькому рівні. Тепер же, коли "республіки", за версією Кремля, повернулися до "рідної гавані", виявилося, що вартість комунальних послуг у сусідній Ростовській області в 2,5 рази вища і першим рішенням такої собі "республіканської служби по тарифах" стало зростання з 1 січня тарифів на 20%. Для початку. У перспективі обіцяно збільшення плати за користування комунальними благами до рівня загальноросійської. Мінімум у 2,5 рази.

"Дончане сильно возмущены поднятием тарифов и задаются вопросами. А ведь это еще только начало уверенного 10-летнего роста. В ДНР должно произойти выравнивание тарифов до уровня, действующих в других регионах России. Это из тех обещаний, которые честно выполняют. В отличии, от гарантии безопасности и комфортной жизни. Что делать будем, друзья?", - поступово настає в умах авторів сепаратистських публікацій гірке похмілля.

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті