Ситуація важка: кров усе ллється та ллється. Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня автори публікацій окупованого Донбасу ретельно шукали сюжети, в яких можна було розповісти про грандіозні перемоги російської зброї. Виходило, не дуже. Тому як головний успіх так званої "СВО" вони вирішили показати наслідки варварських обстрілів енергетичної інфраструктури України.

Гаси світло!

Прогнозовано для ідеології російського фашизму "воєнкори" та ньюсмейкери з числа колабораціоністів вихвалялися злочинами, які до них робили фашисти німецькі. З радістю публікували вони на своїх сторінках фотографії нічного Києва, позбавленого освітлення та водопостачання."Хохлы нарисовали карту тьмы. Инфографика того, где интенсивнее всего происходили аварийные отключения в период с 10 октября до 3 ноября. На Киевщине мрачненько, кароче"; "Киев вечерний в условиях декоммунизации. От лампочки Ильича к свечке Бандеры и лучине Мазепы!", – коментували вони перемоги ЗС РФ над мільйонами мирних громадян.

З реальними вікторіями справа була гірша. Такої собі "воєнкор Руденко" спробував було розповісти про взяття доблесною російською армією нібито стратегічно важливого укріпрайону ЗСУ. "Хохол в отчаяние рассказывает об обстановке. Если кратко с его слов: Павловка взята, 72 бригада ВСУ бросили свои позиции и ушли. Фланги провалены. Он понимает, что им все! На этом направлении у них один выход, сдаться. Там на них с нашей стороны идут реальные воины из ОБТФ «Каскад» и морпехи", - написав він.

Однак цей бравурний рапорт зіпсував творець терористичного батальйону "Схід" Олександр Ходаковський. "Наверное, из моего молчания понятно, что про наступление в направлении Угледара пока писать особо нечего. В Павловке продвинулись, насколько смогли, и оказались в заложниках у распутицы и высоты над уровнем моря... Собственно, не сама Павловка непроходима, а пути подхода к ней. Это километры пересеченки, наблюдаемые противником, по которым подвоз всего жизненно необходимого ползет, а не проскакивает, как это положено относительно открытой местности. А противник не наблюдает, как вы понимаете, молча, а работает артиллерией. В итоге все стопорится… Если кто-то хотел звезду за Павловку - придется немного подождать", - остудив він запал деяких оптимістів.

Його сувору солдатську правду підтримав російський "військор" Олександр Сладков. "СРОЧНО!!! ТЯЖЕЛАЯ СИТУАЦИЯ В ПАВЛОВКЕ (ДНР). МОРПЕХИ НАШЕЙ 155-й БРИГАДЫ ОБРАТИЛИСЬ К ГУБЕРНАТОРУ ПРИМОРЬЯ ОЛЕГУ КОЖЕМЯКО", - розповів він

"Письмо не привожу. Суть его передана в Минобороны России. Оригинал в Приморье. Сказано: большие потери, невозможность донести в высшее руководство информацию о наших высоких бесполезных потерях в людях и в технике… Морпехи просят Олега Кожемяко обратиться в МО, чтоб прислали комиссию, для срочного разбора ситуации. В письме звучат три громкие фамилии, знаю, но не привожу. Впрочем, и сам пост-то публикую, потому, как о ситуации в Павловке наверх талдычат уже несколько дней, а кровь все льется и льется", - невесело констатував він.

До речі, минулого тижня той самий Сладков визнав, що окупаційний корпус в Україні екіпірований дуже погано. Він закликав російських чиновників не особливо радіти з того, що президент країни-агресора Володимир Путін наказав негайно забезпечити карників усім необхідним. Нагадаємо, вся кремлівська рать вдала, що після того, як пан наказав, у зоні проведення "СВО" негайно з'являться міцні каски, надійні бронежилети та новенькі гімнастерки. "По экипировке: вот когда мы перестанем снимать с трупов ВСУ изготовленные на Украине броники и берцы, и носить их, вот тогда будем считать, что у нас вещей сполна и они лучше, чем у противника", - охарактеризував він реальний стан справ із речовим задоволенням російських окупантів.

"Жопа есть, слова - нет"

Тим часом донецькі автори продовжують називати речі своїми іменами, а саме іранські безпілотники-камікадзе іранськими. Викривачем офіційної версії Кремля виступив якийсь колабораціоніст, який називає себе "Старим шахтарем". "Причин, почему мы сами не додумались выпускать "Гераней" множество", - щиро визнав він, що не росте в Росії перська герань.

На думку "Старого шахтаря", РФ, яка довгі роки хвалилася смертоносною зброєю, "аналогів якій немає", купує у Ірану "мопеди" з бензиновими двигунами тому, що "еще с советских времен у нас сохранилось стремление быть лучшими и всех обогнать. В том числе и в военных технологиях. Нам и до сих пор хочется всех переплюнуть и придумать нечто такое, чего ни у кого нет". Але виявилося, що нові ракети, які винайшли конструктори, військові заводи виготовити не встигли. "Люди у нас умные, генофонд поразительный. Только то, что наши изобретатели придумывают, зачастую потом в массовую серию запустить не удается. Наша промышленность существенно отстает, чтобы внедрить придуманные ноу-хау". Ось і доводиться "другій армії світу" жебракувати по світу і купувати в Ірану примітивні, але дуже ефективні безпілотники. "Мы сами не ожидали такого эффекта от применения "Гераней". Более того, не ожидали ни украинские, ни натовские генералы, ни даже сами иранцы. Такой неожиданный эффект бывает на войне. Можно сказать, это божий промысел. Нам Аллах помог", - забув "Старий шахтар", що, за великим рахунком, війну проти України розпочали під прапором порятунку православ'я та на славу російської зброї.

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті