Скринька Пандори для росіян, або Хвіст, який уже виляє ядерним собакою

Восьмого лютого російський нацист Ігор Мангушев, який «уславився» публічним знущанням над черепом, - як він стверджував, - бійця "Азова", помер від наслідків вогнепального поранення в голову, отриманого кількома днями раніше. Російські ЗМІ, які повідомили про це, називають цей постріл у потилицю «загадковим».

4 лютого Мангушева, справжнє прізвище якого — Реймер (позивний «Берег») було доставлено в нейрохірургію окупованого Стаханова з кулею, що застрягла в головному мозку. За характером поранення можна впевнено припустити, що Мангушева поставили на коліна і розстріляли в потилицю з пістолета.

П'ятого лютого його дружина Тетяна Азаревич записала відеозвернення «до керівництва МО РФ, до керівництва військової прокуратури, слідчого комітету та ФСБ, і взагалі до всіх кого це може стосуватися ». Жінка стверджує, що "за словами лікарів, постріл був проведений з близької відстані в область потилиці під кутом 45 градусів зверху вниз ". І не на бойових позиціях, а «перебуваючи в тилу, у місті Стаханов, ЛНР, за невстановлених обставин».

«Хоча , минула вже майже доба з моменту його знаходження пораненим і в госпіталізації, жодних слідчих дій досі не було проведено. І, більше того , не заведено кримінальну справу, хоча судячи з характеру поранення, був замах на вбивство і навіть страту», - плачучи заявила Тетяна Азаревич . Також вона повідомила, що її чоловіка, «діючого військовослужбовця російської армії капітана 4-ї бригади 2 А рмійського корпусу, 8 армії ЗС РФ » «відмовляються оперувати , посилаючись на відсутність технічної можливості та необхідної апаратури» .

…" Ми спалимо ваші будинки, вб'ємо ваші сім'ї, відберемо ваших дітей і виростимо їх росіянами ", - казав Мангушев, виступаючи на сцені з черепом у руці. «Бідолашний Йорик! Із його черепа зроблять кубок. Можливо» - знущався найманець. Череп самого Мангушева тепер не годиться навіть для кубка. У ньому 9-міліметрова діра.

Але нам ця історія цікава не як привід для зловтіхи, а як чергова ілюстрація практики позасудових страт у російських ПВК, що воюють в Україні. І яскрава ілюстрація кривавої конкуренції між ними. Оскільки сам Мангушев, який підписувався як « у минулому – капітан НМ ЛНР », був засновником ПВК «ЄНОТ»,  створеного з благословення ФСБ. Ну і, звичайно, історія з ним свідчить про характер цих ПВК, які є організованими злочинними групами. Не дарма ж керівник цього «ЄНОТА» Роман Теленкевич (Водяний) у березні 2022 року сів на 13 років за оргзлочинність.

Фактично,  розпіарені російські ПВК – з армійським озброєнням, гранатометами, артилерією, бронетехнікою, дронами і навіть авіацією – це банди, яким путінський режим дав негласне право виносити вироки і самим виконувати смертну кару. Саме тому вбивство Мангушева ніким не розслідується.

Ще один випадок позасудової страти, який також став відомим 5 лютого, це радіоперехоплення співробітників ПВК «Вагнер», у якому якийсь командир-«оркестрант» передає наказ розстріляти командира своєї ж (!) штурмової групи.

Протон: Давайте акуратніше, теж «співникуєте», нахуй!

Акробат: Протон, стріляють з усіх боків тому, що всі сука рухаються. Усі рухаються!

Протон: Так. Акробат, записуй. Від командира: передати Койоту, нахуй, щоби розстріляв Устинова, брав його групу і йшов уперед. Як прийняв?

Акробат: Зараз. Передати Койоту, щоб розстріляв групу Устинова і йшов уперед?

Протон: Ні! Щоб розстріляв Устинова, взяв його групу і йшов уперед штурмувати.

Акробат: Підемо, напевно, на 5-ий. Я погано приймаю. Переривається.

Протон: Ходімо на п'ятий.

Акробат: Що передати?

Протон: Тут?

Акробат: Так, так, так. Що передати?

Протон: Передай Койоту, що він розстрілює Устинова, бере його групу, радійку з Устинова теж, природно, знімає і віддає тим, кому вона потрібна. І група Устинова самостійно просувається вперед та йде зачищати будинки.

Акробат: Так, я тебе прийняв.

Протон: Тим більше, я один уже зачистив і, як би там можна спокійно перестрибнути і, блядь, далі рухатися. Якщо він, сука, не застрелить його там чи, блядь, Устинов якимось чином дійде досюди, він помиратиме, сука, довго. Так і передай, блядь.

Акробат: Так, я прийняв.

Як можна зрозуміти із цього фрагмента, Устинов не зміг підняти свою групу в атаку під вогнем. І нікого для цього не розстріляв. Значить, розстріляємо Устинова! Новий командир групи чітко зрозуміє – розстрілюй своїх, змушуй штурмувати, незважаючи на шквальний вогонь ЗСУ, інакше розстріляють тебе.

З реакції того, хто приймав цей наказ можна зрозуміти, що ця практика застосовується не тільки для бійців, набраних у виправних колоніях. Найнятих із цивілки розстрілюють так само. Більше того, «Акробат» чомусь навіть не здивувався, коли неправильно інтерпретував слова «Протона» і зрозумів їх як наказ розстріляти ВСЮ групу Устинова…

Такі порядки є природними для російських ПВК, якщо проаналізувати з кого вони складаються.

ПВК «ЄНОТ» – згідно з рішенням Московського суду – «організована злочинна спільнота (ОПС), що діяла під прикриттям ПВК «ЄНОТ».

ПВК «Вагнер» – це те саме, але в небачених до цього масштабах. Десятки тисяч озброєних бандитів, у тому числі рецидивістів, злодіїв, убивць, з офіційного благословення Кремля отримали зброю, щоб безкарно вбивати.

Маркетинг «Вагнера» намагається представити ПВК як СЛУЖБУ, яка протиставляє армійській бюрократії приватну ініціативу та підприємницьку жилку.«Наш бізнес – смерть, і бізнес йде добре» – пише на своїх шевронах «Вагнер».

 І це - правда. Для зростання «бізнесу» держава відкрила Пригожину та Ко доступ до засуджених, до сучасної зброї та навіть системи помилувань. Путін особисто, таємними указами, милує вбивць і ґвалтівників…

Тобто, ЧВК, в якій вбивають своїх же членів без суду та слідства – це не ексцес воєнного часу, це вже норма путінської моделі російської держави. Схвалена на найвищому рівні.

Елементом маркетингу «Вагнера» стали і державні нагороди, що видаються тим самим путіним. Але якщо проаналізувати відповідні повідомлення в російських ЗМІ, то виходить, що нагороджують здебільшого посмертно, або поранених, які повертаються до ПВК.

Серед живих, що отримали державні нагороди без поранень, переважають люди, які використовуються для розкручування рекрутингу у ПВК. Наприклад, засуджений за грабіж боєць ММА Айк Гаспарян, який отримав нагороду від путіна під Новий рік. Після цього його ім'я стало використовуватись у рекламі «Вагнера».

Цікаво, що колишній боєць ММА був єдиним вагнерівцем серед великої кількості нагороджених із Південного ВО, яким вручили нагороди перед Новим роком. Хоча статистика смертності в ПВК свідчить про набагато більший «героїзм», ніж у кадрових військових.

Фонд «Русь, сидящая» опублікував статистику по ПВК «Вагнер» за березень-грудень 2022. Згідно з цими даними, у виправних колоніях було набрано понад 42 тисячі зеків, а залишилися живими лише близько 10 тисяч (24%).

Закінчили контракт і вийшли на цивілку 106 колишніх зеків (0.25% рекрутів) – один із 400 набраних (!).

Мабуть, ці цифри спричинили те, що потік зеків в «оркестр» став вичерпуватися. 9 лютого прес-служба «Вагнера» навіть заявила про припинення рекрутування зеків. Але у перші кілька місяців маркетинг працював. І завдяки йому РФ заощадила на годівлі десятків тисяч убивць, грабіжників та ґвалтівників. Витрати на їх похорон лягали на плечі місцевої влади.

Цікаво й те, що Москва не зацікавлена в обміні найманців, які потрапили в полон.

Єдиний обмін, в якому брав участь співробітник ЧВК, – це Євген Нужин, якого обміняли, щоб показово вбити. Без суду та слідства, кувалдою, знімаючи це на відео. Відео призначалося, як тепер стає зрозуміло, для своїх – щоб не здавались в полон: «Здався – все одно помреш!»…

Росія відкрила скриньку Пандори, позбавивши свою державу монополії на правосуддя, можливість виносити вирок і виконувати його. ПВК вбивають людей, не дбаючи про законність, справедливість, права людини та інші досягнення «гнилого Заходу». Причому робить це, як показали випадки з Мангушевим і Нужіним, не тільки в бойових умовах, а й у тилу!

Не нам в Україні шкодувати росіян. Але те, що зараз відбувається в Росії з «делегуванням» найважливішої функції держави – правосуддя – бандитам, є очевидним провісником серйозного внутрішньополітичного конфлікту, турбулентність якого, в силу розмірів РФ, відчуватиме вся Європа.

Тому що будь-яка держава ґрунтується на чотирьох стовпах: система придушення особистості (тобто правосуддя), армія (система стримування та придушення інших держав), економіка (система підкупу своїх громадян) і культура (система нав'язування необхідних державі етно-політичних цінностей). Армія виявилася неспроможною! Економіка повільно, але сповзає у прірву! Правосуддя віддано у «оренду» бандитам! Про культуру Росії, після смерті Бориса Моїсеєва, говорити вже не доводиться…

Найнебезпечніше в цій ситуації - не лише постійна турбулентність на наших кордонах із тим, що залишиться від РФ. А те, що на території цього «щось» буде й надалі знаходитись ядерна зброя. Уявіть, що буде, якщо озброєні та звиклі до беззаконня ПВК скинуть путінську кліку дідів-КДБешників?

Якщо у путіна завдяки досвіду і прагненню до статусності в клубі світових лідерів, ще є хоч якісь обмеження, то у бандитів таких гальм не існує. І тоді західні ракети полетять у відповідь.

Ось чому вже зараз вкрай важливо вдовбати Заходу, який все ще побоюється «ескалації», що денуклеаризація росії має стати для нього головною метою в цій війні. Не видворення агресора з української території, а відмова агресора від ядерної зброї. Тому що вже сьогодні все менше розуміння, хто насправді керує РФ – собака, чи його хвіст? І все більш очевидним стає те, що стане із цією країною завтра.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті