"Путін відвідав Маріуполь, але до Донецька ні ногою". Огляд публікацій окупованого Донбасу

Кінець минулого тижня для всіх сепаратистських ЗМІ окупованого Донбасу ознаменувався нечуваною ганьбою. Нікого з авторів, навіть з "офіційних" видань "ДНР", не лише не запросили до висвітлення дивного візиту російського диктатора путіна до окупованого Маріуполя, але навіть не поінформували про цю подію. Так, наприклад, ДАН, головний інформаційний ресурс "республіки", новину, точніше повідомлення прес-служби Кремля, про те, що "к нам приехал, к нам приехал Владимир Владимирович дорогой" опублікували на кілька годин пізніше за російські ЗМІ.

Каліф на годину

Скажімо чесно, президент країни-агресора та його посіпаки у незручне становище поставили не лише "провідних" журналістів та "іменитих" воєнкорів, а й усе маріонеткове керівництво окупованих території Донецької області. Ні ватажок "ДНР" Денис Пушилін, ні самозваний мер Маріуполя Олег Моргун, і взагалі ніхто з містечкових чиновників, у робочій поїздці президента не супроводжував. Компанію, оголошеному в міжнародний розшук російському диктатору склав лише віце-прем'єр РФ Марат Хуснуллін. Тому не дивно, що місцеві ЗМІ у своїх інформаційних стрічках переказували виключно зміст досить безсистемних та беззмістовних відеороликів, які випустили в ефір російські пропагандистські телеканали.

До речі, той факт, що для кремлівських піарників путіна, втім, як і для самого путіна, український Маріуполь є не більш ніж військовополоненою територією, наочно свідчить фраза з офіційного повідомлення московської прес-служби: "Глава держави також оглянув берегову лінію Маріуполя в районі яхт-клубу, будівлю театру, пам'ятні місця міста". Ось такий товариш Путін театрал!

 

Що це було?

 А ось коли путін поїхав, у соціальних мережах зав'язалася заочна дискусія на тему, чим для окупованого Донбасу є транзитна зупинка у Маріуполі президента країни-агресора на шляху з окупованого Криму до російського Ростову. З його хаотичного пересування по розореному Маріуполю "політологи" та "експерти" постаралися вичавити якнайбільше "сенсів".

"Я думаю, тепер президент побачив усе на власні очі, і ми готові рубатися по-страшному. Це хороший знак і показник для нас, простих бійців, про те, що наш президент поряд з нами, що він взяв і приїхав. Працюємо", - написав якийсь "Архангел Спецназу".

"Візит Володимира Путіна на Донбас сподобався явно більше, ніж заяви Марії Захарової про готовність до пропозицій західних держав та України щодо дипломатичного врегулювання конфлікту після зняття санкцій та позовів. Думаю, Путін вирішив показати, що СВО має у пріоритеті і що він контролює ситуацію. Це була хороша відповідь на видачу ордера про арешт", - підтримала його Христина Мельникова.

"Все, Путін у реальності, фізичною присутністю пов'язав себе зі звільненими територіями. А скільки вже було вкладено в Маріуполь...", - написав російський пропагандист Дмитро Стешин.

Харківський сепаратист і зрадник Батьківщини Костянтин Долгов також вважає, що "візит Путіна до Маріуполя - найсильніший хід. З усіх поглядів".

Але найглибше лизнув господареві колишній український журналіст, а нині бойовик та "воєнкор" за сумісництвом Геннадій Дубовий. Він вирішив пояснити, чому прогулянка путіна філармонією та невиразні коментарі: "Гарно, зручно" – найголовніше, що зробив і сказав російський диктатор.

"Сенсу новини про візит Путіна до відновленої Маріупольської філармонії ніхто не зрозумів, як я дивлюся. Пояснюю: з серпня 2022 року Маріупольська філармонія готувалася для організації судового процесу над "азовцями". Я там був і спостерігав початок робіт, на той час уже були обладнані камери, клітини для підсудних. І якщо ми подивимося на сьогоднішнє відео з Маріупольської філармонії, то виявимо, що і клітини, і прохід для підсудних на місці, на сцені – місце для суддів, перед сценою – місця для виступу свідків. Місце процесу над українськими нацистами готово. І Путін сьогодні побував у залі, в якій пройде цей процес", - пояснив він незрозумілим жителям окупованого Донбасу навіщо президент країни-агресора проти ночі приїжджав до Маріуполя.

А незрозумілі, до речі, теж знайшлися. "Путін відвідав Маріуполь, але до Донецька ні ногою", - обурилися автори одного з Телеграм-каналів.

"Президент прилетів вертольотом, а потім покатався містом за кермом автомобіля. Проконтролював роботи з будівництва та відновлення звільненого Маріуполя. Кажуть, навіть поспілкувався з місцевими жителями. Можна було б очікувати, що потім Володимир Володимирович зазирне і до нас. Але він уже вирушив до Ростову-на-Дону. Це вже просто ганебно, як Донецьк ігнорують, а всі почесті надають Маріуполю! Відчуття, що ми не потрібні. Невже мученицька столиця ДНР зовсім не варта справжньої уваги президента???", - заволали холопи, обділені увагою і пестощами пана.

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті