«Похабний мир з Укрорейхом є незмивним гріхом». Російські ЗМІ про Україну

Якийсь російський, як виявляється, «відомий історик і політолог» Кирило Фролов на сторінках відверто прокремлівського видання «Политнавигатор» повідав росіянам про вихід друком збірки статей під назвою «Священная война. Метафизика СВО». Так-так, саме «метафизика...». Фролов підкреслює, що його книга «адресована політичній еліті Росії». «Метою книги є зрив проєктів паскудного миру з Укрорейхом, що є загрозою самому екзистенціальному буттю Росії. Православний християнин у російській владі, прочитавши цю книгу, повинен зрозуміти, що паскудний мир з Укрорейхом є страшним гріхом, сприяння йому прирікає Православ'я в Колисці Хрещення Русі на знищення», - проголошує «історик і політолог» Фролов.

«Вбивство Православ'я»

«Политнавигатор» підкреслює, що у своїй книзі Фролов «говорить про СВО як про «Священну військову операцію» православної Русі проти ярма глобального Антихриста, передовим загоном якого є політичне українство». 

А сам автор запевняє, що його книжка призначається не тільки «бійцям на передовій і тим, хто думає про підписання контракту з Міноборони РФ - вони повинні чітко розуміти, що йдуть воювати за Православ'я», а й «для полонених солдатів та офіцерів ЗСУ, щоб вони повідомили на ще незвільнених землях, що перебувати в лавах ЗСУ та воювати з Росією, яка є православним Катехоном, є гріхом».

«Головний посил книжки - жодної альтернативи визволенню Одеси і Києва не існує, паскудний мир з Укрорейхом приведе його до НАТО і реально вб'є Православ'я в Колисці Хрещення Русі. Похабний мир з Укрорейхом - це вбивство Православ'я в Новоросії, Малоросії та на Підкарпатській Русі, бо проєкт «Україна» створений Ватиканом і підтриманий глобалістами саме з цією метою», - доводить «історик і політолог» Фролов.

Він також переконує, що «ще не пізно проводити спеціальну місіонерську та просвітницьку операцію для зомбованих українством».

При цьому Фролов нарікає, що «російське суспільство взагалі не мобілізоване, тому що партія паскудного миру і зради багато в чому контролює освіту, виховання і ЗМІ в Росії».

«Головна помилка російської пропаганди - це ракова пухлина секулярного мислення, боязнь православних катехонічних смислів. Ворог цим користується. У найбільшому мозковому центрі ворога, львівському Українському католицькому університеті, нещодавно відбулася ціла конференція про уніатські смисли війни з Росією, де стверджувалася концепція цієї війни як «священної битви» з Православ'ям, Катехоном і Третім Римом зі знаком плюс. Тобто зло називалося добром і навпаки», - з жаром застерігає прокремлівський «політолог».

А на запитання, «що необхідно зробити, щоб жителі Росії, і ширше - всієї Союзної Держави - від Бреста до Владивостока - розуміли, в ім'я чого триває війна», переконує: «Моя книга - фактор мобілізації суспільства всієї нашої Вітчизни, яка, за словами глави Білої Русі Олександра Лукашенка, у нас одна. Я готовий проїхати зі своєю книгою через весь російський простір - від Бреста до Владивостока. Кожній російській людині необхідно відкрити метафізику Священної військової операції»...

«Їм доведеться зрозуміти»

Ще один прокремлівський політолог, такий собі Алєксєй Зубєц, який дослужився до «професора Фінуніверситету при уряді РФ», на сторінках урядової «Российской газеты», звісно ж, з розумним виглядом повідомляє, що «уявлення росіян про успішну й розвинену країну не передбачають поступки територіями».

«Європейські та американські експерти звикли мати справу зі слабкими неоколоніальними країнами, у яких дуже часто немає виразної зовнішньої політики, немає ясної мети і картини майбутнього. Відповідно, і стосовно Росії вони виходять із цього уявлення, вважаючи, що нашою зовнішньою політикою можна маніпулювати, нав'язувати потрібні кроки. Мета Заходу в українському конфлікті - стримування Росії, до того ж показове і демонстративне, щоб нікому і в голову більше не спало наполягати на своїх інтересах. Для Заходу буде найкраще, якщо Росія відступить і відмовиться від територій, включених до її складу. Під цю мету виробляється стратегія, те саме древо рішень», - міркує «урядовий» професор Зубець.

«Якщо Україна перемагає, то США, з точки зору їхніх стратегів, потрібно по максимуму підтримувати київських підопічних. А що робити, якщо в української армії нічого не виходить? Правильне рішення - перекласти відповідальність на партнерів, Європейський Союз, а самому відійти в сторону, щоб мінімізувати власні ризики. Українські та європейські ризики американців не цікавлять. А як змусити європейців забезпечувати Україну і грошима, і зброєю на шкоду власним інтересам? Правильно, треба щоб Україна стала членом ЄС, і тоді їм нікуди буде діватися», - розкриває професор «підступні» задуми США.

«І ось глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, жінка великого розуму і такту, заявляє, що виконавчий орган ЄС почне підготовку до розширення, яке має стати «каталізатором прогресу». Зрозуміло, що вступ нових держав - справа тривала і клопітка, але глава поспішає. За її словами, не слід чекати, поки ухваляться всі потрібні закони, кроки в бік розширення потрібно робити вже зараз, адже майбутнє України - в Євросоюзі, вона так сильно просунулася шляхом реформ. Загалом, у справі перекладання витрат і відповідальності на Європу американці зробили перший крок, найважливіший...», - переконує Зубєц. 

І наполягає: «А ще, якщо США і Європа хочуть якнайшвидше закінчити український конфлікт, їм треба всіма силами показувати налаштованість на його продовження. Тобто голосно говорити, що вони будуть підтримувати Україну «стільки, скільки буде потрібно». У перекладі нормальною мовою це означає прямо протилежне: «ми хочемо якнайшвидше закінчити цей конфлікт, але за рахунок Росії». Тільки Захід робить велику помилку, переоцінюючи нашу готовність йти на компроміс за рахунок відмови від власних інтересів».

«Їм доведеться зрозуміти, що образ майбутнього, а також уявлення росіян про успішну і розвинену країну не припускають поступки територій і зради співвітчизників. Добре б, щоб західні експерти врахували це у своїх моделях», - повчає Захід московський професор.

«Зеленський виношує плани»

Перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Володимир Джабаров на сторінках офіційної «Парламентской газеты» оцінив «ймовірність військового перевороту в Україні», а також «назвав вирішальний фактор для закінчення спеціальної військової операції».

Джабаров заявляє, що «плани Зеленського оголосити війну РФ восени 2023 року цілком можуть бути ним реалізовані».

«У країні, яка перебуває у стані війни, припиняють дію низка законів, і головне, у воєнний час не проводять вибори. Вважаю, що Зеленський, плануючи оголосити нам війну, виношує плани узурпувати владу. Продовжити його перебування на посаді українського президента - головне, на мій погляд, підґрунтя такого сценарію. Що стосується нашої країни, то в разі оголошення Києвом війни в Росії нічого не зміниться. Припущу, що навіть статус СВО збережеться. Єдине, що засмучує, - у війну з нами може вступити історично братня нам країна. Нехай це залишиться на совісті Зеленського», - лицемірно нарікає Джабаров.

На запитання, «що виявиться вирішальним фактором для закінчення спецоперації», Джабаров упевнено відповідає, що «таким фактором стане зміна влади в Києві - замість уряду Зеленського до неї повинні прийти патріотичні сили, які бачитимуть у Росії не ворога, а доброго сусіда, готового розвивати з Україною братерські відносини».

А ось на припущення «Парламентской газеты», що «народ збунтується і в Києві відбудеться державний переворот», Джабаров відповідає обережно: «З урахуванням того, як вибудувано систему репресій у сучасній Україні, яку владу отримали сьогодні СБУ, ГУР, прокуратура, суди за київського режиму, украй складно розраховувати на масові виступи людей, що призведуть до зміни влади в країні. Думаю, «майдан» у його класичному розумінні навряд чи відбудеться».

Щоправда, цьому у Джабарова є досить оригінальне пояснення: «У таких випадках слово бере армія. Не думаю, що всі українські військові настільки просякнуті неонацистським духом, духом ненависті до всього російського, що готові до кінця боротися за київський режим. Сподіваюся, в Україні знайдуться чесні офіцери, які поведуть за собою військовослужбовців і змістять команду Зеленського. І в міру успіхів ЗС Росії - а я впевнений, що ці успіхи в зоні СВО будуть тільки наростати - припущу, що виникне рух військових, який зможе знести режим, який засів у Києві».

Та й узагалі, переконує Джабаров, «очевидно, що Україна Євросоюзу зовсім не потрібна».

«Там уже сформована своя система торгівлі, налагоджені свої ринки збуту, квоти на розподіл сільгосппродукції, на експорт та імпорт тих чи інших товарів. І тут з'являється Україна з дешевим зерном і починає збивати усталені ціни, які, за великим рахунком, більшість європейців влаштовують...», - запевняє російський «сенатор».

«Під загрозою зникнення»

Газета «Аргументы и факты» присвятила свою публікацію чисельності населення України.

«Фраза з радянського анекдоту «Той, хто вилітатиме з країни останнім, повинен не забути вимкнути світло в аеропорту» для України неактуальна - аеропорти не працюють. Але тому, хто останнім перетне західний кордон Незалежної, дійсно варто вимкнути рубильник», - уїдливо починає «АиФ».

Для переконливості газета цитує Єврокомісара з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретона, який нібито заявив, що «кількість українських біженців на території Євросоюзу досягла восьмизначного числа».

«Влітку 2023 року Український інститут майбутнього повідомляв, що за період СВО чисельність населення країни скоротилася з 37,6 млн до 29 млн осіб, із яких працездатними є приблизно 9 млн осіб», - нагадує «АиФ» і цитує нардепа України Нестора Шуфрича, який 4 роки тому нібито сказав, що «в Україні постійно перебуває 28-29 мільйонів».

«Буквально напередодні у Шуфрича відбулися обшуки СБУ, що жодним чином не пов'язано з його висловлюваннями чотирирічної давності, але виглядає все це досить символічно. Фактично можна говорити про те, що Україна втратила більше половини свого населення, яке вона мала на момент здобуття незалежності. Якщо ж відштовхуватися від похмурих сценаріїв, то реально в Незалежній може перебувати 15-20 млн осіб», - продовжує «АіФ» знижувати чисельність населення України.

«Експерти зазначали, що небажання Києва відкривати реальні дані про чисельність населення пояснюється бажанням вибивати фінансування у Заходу під більшу кількість «утриманців». Водночас масовий вихід позбавляє Київ від необхідності забезпечувати хоча б мінімальний рівень життя для мільйонів людей. Звідси і плани Києва щодо «чисток колаборантів» і «виселення росіян» з Криму і Донбасу. Крім нацистської політичної лінії, за цим стоїть і меркантильний розрахунок - земля потрібна, а зайвих ротів краще позбутися», - розгадала «АиФ» задуми Києва.

Газета стверджує, що «оголошений на сучасній Україні героєм глава УПА» Роман Шухевич колись заявляв, що якщо «з 40 млн українського населення залишиться половина - нічого жахливого в цьому немає».

«Глава київського режиму Володимир Зеленський втілив задумку Шухевича в життя. Ті, хто залишається на Україні, затиснуті в лещата нацистської ідеології, спрямованої на продовження конфлікту з Росією. Залишок населення дозволяє Зеленському продовжувати нові хвилі мобілізації, хоча під них уже потрапляють особи, раніше визнані непридатними до служби. На черзі - жінки та підлітки віком від 16 років», - лякає «АиФ».

«Головна проблема майбутнього України - це не один із найнижчих коефіцієнтів народжуваності в Європі. Люди, які виїхали з країни, не пов'язують своє майбутнє з Незалежною. Розповіді про те, як після перемоги над Росією європейці почнуть відбудовувати українське господарство, витрачаючи на це сотні мільярдів доларів, викликають все менше довіри. Єдине, що продовжує працювати безвідмовно, - це відправка українців у «м'ясорубку» передової. Проголошена Борисом Джонсоном «війна до останнього українця» з кожним днем перевершує найпохмуріші прогнози. Відпрацювавши виплачені Заходом гонорари і вичерпавши ресурс, Володимир Зеленський піде, погасивши світло на польсько-українському кордоні. Це може статися набагато раніше, ніж усі очікують», - намагається переконати кремлівська газета.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті