На цьому прикладі бачимо, як шпигуни США організували атаку на армію Росії. Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня на тлі відступу російських військ на Херсонщині якось загубилися новини з фронтів Донбасу. Не приховуватимемо, у Донецькій та Луганській областях ситуація для ЗСУ не така радісна як на півдні, але й окупанти тут отримують свою порцію ганьби.

Вы все брешете!

Про те, що на Донбасі становище у ЗС РФ вкрай тяжке, відкрито говорили як місцеві, так і російські пропагандисти. Найвідомішим населеним пунктом на цьому тижні стало невелике село Павлівка Донецької області.

Саме тут було майже повністю знищено бригаду морських піхотинців Тихоокеанського флоту РФ. Морпіхи з Примор'я та Камчатки, ну ті, хто вижив, записали звернення до губернатора Приморського краю Олега Кожем'яко з хрестоматійним проханням: "Милый дедушка, Христом богом тебя молю, возьми меня отседа".

Інформацію про втрати окупантів та про їхнє благання про порятунок активно поширив російський пропагандист Олександр Сладков. "Срочно! Тяжелая ситуация в Павловке. Морпехи нашей 155-й бригады обратились к губернатору Приморья Олегу Кожемяко", - написав він у себе в телеграм-каналі.

"Морпехи просят Олега Кожемяко обратиться в МО, чтоб прислали комиссию, для срочного разбора ситуации. В письме звучат три громкие фамилии, знаю, но не привожу. Впрочем, и сам пост-то публикую, потому, как о ситуации в Павловке наверх талдычат уже несколько дней, а кровь всё льется и льется", - наголосив пропагандист. За його словами, у зверненні йдеться про неможливість донести вищому керівництву інформацію про високі та марні втрати в людях і в техніці. "ОстроВ" докладно писав про це у минулому огляді. Минулого тижня ситуація отримала своє продовження. Губернатор відповів!

Його відповідь, як і лист морпіхів, теж була витримана у хрестоматійному стилі: "Потерь нет! Вы все врете!"

Олег Кожем'яко заявив, що скарги окупантів, що звернулися до нього, можуть бути "вбросом со стороны противника".

Слідом за губернатором донецькі та російські пропагандисти почали дружно доводити, що ніхто далекосхідних морських піхотинців не ображав. "Мы понимаем большое беспокойство за своих мужей, братьев друзей, которые защищают Родину. Однако, данная информация не имеет официальных подтверждений и по своему характеру и способам распространения очень похожа на фейк, сконструированный украинскими спецслужбами так, чтобы посеять панику", - написав один із телеграм-каналів.

Однак цього разу – мабуть, втрати таки були дуже великі – деякі "воєнкори" не злякалися кримінальної статті за дискредитацію російської армії і заперечили підгодованим військовим командуванням джерелам масової дезінформації. "Фейк?! Да вы о чём??? О том, что в Павловке происходит жуткое кровопролитие, я писал с самого начала, как только первый батальон попал под раздачу на подступах к селу. Дальше - больше. По этой теме работало несколько военкоров - они что, все врут? В настоящее время получилось так, что за бездарность конкретного офицера, организовавшего этот кровавый праздник, придется отвечать губернатору края, откуда в бригаду поступили мобилизованные - ему смотреть в глаза вдовам и осиротевшим детям. Незавидная, прямо скажем, участь. Но это как раз тот случай, когда гражданское общество просто обязано требовать от военных персональной ответственности за жизни граждан, прибывших на фронт по мобилизации!!!", - написав один із них.

Скандал у нешляхетній родині

Як наслідок, обговорення теми виплеснулося далеко на межі окупованого Донбасу. Депутат російської Держдуми Євген Федоров звинуватив у всьому "воєнкора" Олександра Сладкова, який першим вкинув в інформаційний простір тему розгрому піхотинців під Павлівкою. Він звинуватив його у "підриві бойового духу" рашистів.

"На этом примере мы видим, как шпионы США организовали атаку на армию России", – написав Федоров.

Також він прикріпив опитування для своїх передплатників: що думають читачі про "підривну діяльність" Сладкова. Обирати можна було з трьох варіантів: а) "притягнути журналіста Сладкова до кримінальної відповідальності за роботу на ворога"; б) "заборонити не військовослужбовцям висвітлювати СВО"; в) "я на стороні США та їх шпигунів".

Сам винуватець скандалу в аж ніяк нешляхетній родині зло пожартував і заявив, що він би проголосував за варіант "розстріляти".

Тим часом у Сладкова знайшлися високопоставлені захисники. Секретар генеральної ради правлячої в РФ "Єдиної Росії" Андрій Турчак відкрито заявив, що в цій ситуації наклепником є ​​не журналіст, а депутат Федоров."Этот народный избранник не стремится иметь отношения к своему народу, а в публичном пространстве горлопанит без умолку, да еще публикует оскорбительные сообщения в адрес тех, кто постоянно находится на передовой", – підлив він олії у вогонь. Турчак запропонував Федорову взяти до рук автомат і вирушити на штурм Павлівки у складі 155-ї бригади.

Висловився з цього приводу і харківський сепаратист Костянтин Долгов, котрий нині затишно проживає в Москві. "А я думаю - что ж так медленно и через жопу все? А оказывается это всё из-за Саши Сладкова. Это он в танковый биатлон игрался на компуторе вместо того, чтобы реально готовиться к настоящим сражениям. Да ясен пень, что Сладков - американский шпион! Считаю, нужно положить этому конец. Сладкова - депортировать в США. А Фёдорова - на место Сладкова. Он покажет, как надо снимать бравурные репортажи с фронта. Кстати, он там был хоть раз? В Донецке под обстрелами сидел? Может, в окопах под Авдеевкой был замечен?", - зрозумів він, що ситуація цілком дозволяє йому вкусити депутата Державної думи.

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті