"Ми вас вб'ємо. Хоч мільйон, хоч 5 мільйонів, хоч усіх знищимо". Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня автори публікацій сепаратистських ЗМІ із захопленням описували, як російська армія вчиняє військові злочини, радісно мріяли, як у найближчому майбутньому путінський режим переплюне злочини фашистської Німеччини.

Явка з повинною

У понеділок російська армія завдала масованого удару по цивільній інфраструктурі України. Окупанти відверто визнали, що їхньою мішенню були електростанції та інші об'єкти життєзабезпечення. Численних "воєнкорів" і "публіцистів", які приєдналися до них, не збентежило, що Кремль відкрито зізнався у скоєнні військових злочинів. Вони слідом за біснуватим українофобом Іваном Охлобистіним заволали "Гойда!" і почали тиражувати антиутопії про те, як спадкоємці опричників знищать всю Україну, низведуть її до рівня середньовіччя або навіть кам'яного віку.

"Крупные города Украины содрогаются от взрывов после ракетных ударов ВС России по военным объектам и центрам управления. Жители украинских мегаполисов испытывают сейчас то, что переживали дончане последние месяцы во время артиллерийских обстрелов жилых кварталов. Еще вчера в Киеве царила безудержная радость по поводу теракта с человеческими жертвами на Крымском мосту. Сегодня настроение украинских патриотов резко ухудшилось. Сейчас столбы дыма поднимаются над центром Киева. Одна из ракет упала недалеко от офиса Зеленского, грозившего ядерным ударом", - спробував хоч якось пояснити свою радість один із авторів.

Його колеги за пером навіть не намагалися маскувати своє бажання знищити Україну. "Кличко всё же хреновый мэр. Прямо в центре ещё одна труба рвануло. ЖКХ в плохом состоянии. Ну как так к столице можно относиться?"; "Украина входит в каменный век. По данным, почти на всей Украине начались проблемы с инфраструктурой — нет электричества, воды и интернета"; "Ожидается третья волна российских ударов по объектам ВСУ", - раділи вони.

Російський найманець Олександр Жучковський мріє, що ЗС РФ доведе розпочате до кінця."Надо, чтобы эти ракетные атаки на Украину стали рутиной, доброй традицией, привычной частью утреннего пейзажа. Чтобы к ним привыкли настолько, что, когда они прекратятся, это станет ЗАМЕТНО. Чтобы в одно прекрасное утро люди проснулись, а Украины как государства НЕТ. Правительственные здания пустуют, позиции ВСУ брошены, электроэнергии и воды давно нет, ветер гоняет по улицам мусор, и бродят растерянные люди в поисках сильной московской руки. "Придите и владейте нами", - кровожерливо прогнозує він.

Але найбільшою потворою очікувано виявився колишній "народний губернатор" Донецької області Павло Губарєв. "Смолоскип Новоросії", як сам він себе називає, по суті, озвучив плани Росії щодо України. У коментарі одному з "воєнкорів" він чесно визнав, що головною метою "спеціальної військової операції" є фізичне знищення українців як народу. На його думку, українці – це росіяни, які стали "сатаністами".

"Нам очень важно создать образ врага. Это русские люди, в которых вселился бес. Мы идем их не убивать, мы хотим их переубедить. Но если вы не хотите, чтобы мы вас переубеждали, мы вас убьем. Хоть миллион, хоть 5 миллионов, хоть всех истребим, пока вы не поймете, что вы бесноватые и вам надо лечиться", - на камеру заявив Губарєв.

Подібні заяви можна було б списати на відхилення у психіці, пов'язані з багаторічним виконанням "народним губернатором" ролі Діда Мороза на дитячих святах. Але російський пропагандист, який інтерв'ював його, не зупинив доморощеного екзорциста, а схвально підтакував йому. Одне слово: "Гойда!"

Вогонь по своїм

Здавалося б, містечкові "воєнкори" своєю тваринною ненавистю до України мали б заслужити солодку кісточку від своїх господарів. Але ні! Минулого тижня з'явилася інформація, що багато хто з них рішенням російської влади було внесені до "розстрільних списків". Виявилося, що невдоволення, що висловлюється ними з приводу того, що російська армія занадто повільно і не завжди вдало "звільняє" Донбас, у РФ прирівнюється до "дискредитації Збройних Сил Російської Федерації" і поширення фейків про доблесних "защитников русского мира".

"Друг Сёма Пегов пишет о неких "расстрельных списках", которые кто-то там, где-то в Минобороны якобы составляет на блогеров и военкоров, публикующих не очень прилизанную информацию об СВО. Неприятную и не причесанную окопную правду, которая колется, как шерстяной свитер", - обурилися автори, що раптово потрапили в опалу.

Під статтю можуть потрапити Ігор Стрєлков, Семен Пегов (WarGonzo), Юрій Подоляка, Владлен Татарський, Сергій Мардан, Ігор Димитрієв, автори GreyZone, Рибар, а також якась Крістіна Потупчик.

"Контент в их Теграм-каналах уже анализируют на наличие фейков, дискредитации и прочего запрещённого и наказуемого. По нашей информации, заявление в Роскомнадзор с требованием проверить творчество вышеперечисленных авторов подписано лично начальником генштаба... Повод - критика минобороны и его решений в ходе СВО", - скаржаться пропагандисти.

"Если состав преступления соберется, а вина установится - военкоры или отделаются штрафом, или получат до трех лет колонии", - називають вони це "огнем по своим".

"Какая-то странная идея - воевать с теми, кто душой болеет за страну и армию. Вредительская, я бы сказал", - клянуться вони у своїй відданості Путіну.

"Попытки устроить информационный вакуум до хорошего не доведут. Во-первых, это невозможно в век соцсетей. Во-вторых, это невозможно при мобилизации, которая идет по всей стране и всей страной обсуждается посредством сарафанного радио. Нет людей, у кого не призвали бы родственника или знакомого. В-третьих, это невозможно в молодом гражданском обществе, в котором через волонтеров и группы помощи налажен альтернативный канал информирования через всевозможные чаты. Ну и главное, любая информационная прореха будет заполняться слухами, домыслами и ципсошными вбросами. Уже заполняется, чего уж там. Нельзя молчать или лукавить. Люди все видят", - переконують вони безжальну репресивну машину РФ у своїй корисності.

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті