Ми несемо зло – це факт. Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня автори сепаратистських публікацій щиро зізнавалися, що починаючи з 2014 року і досі російські окупанти та їхні поплічники з місцевих колабораціоністів несуть зло для Донбасу. Але, мовляв, роблять вони це за покликом свого серця, так би мовити, з відкритою душею.

Зло від щирого серця

Головним ідеологом теорії про те, що саме злий геній "русского мира" має право вершити долі людей, виступив творець терористичного батальйону "Восток" Олександр Ходаковський.

"Сейчас такое время, что думать нужно сердцем, а не головой. Восприятие происходящего должно упроститься до базовых понятий добра и зла, и та внутренняя работа, которая запустится, когда мы начнем разбираться, что есть добро, а что есть зло - она приведет нас к состоянию нужной прозрачности", - запропонував він оцінити майже дев'ятирічний період російської присутності на Донбасі.

"Честный человек не сможет не задать себе вопрос: мы добро, или зло? Мы несем зло - это факт", - зробив він своєрідний камінг аут.

При цьому Ходаковський заявив, що "выступать в роли многоумного психоаналитика и рассуждать в стиле, что они, дескать, не понимают, что это в конечном итоге обернется благом для них - дело неблагодарное". Натомість він запропонував "послушать сердце".

"Сердце любого нормального человека сначала выдаст вам жирную порцию боли, потому что нормальный человек не будет безразличен к страданиям простых людей, по какую бы сторону баррикад они ни находились. А потом сердце успокоится и скажет, что мы правы. Несмотря ни на что - мы правы", - пояснив доморощений кардіолог "справедливість" людських жертв, варварських руйнувань інфраструктури та будинків мешканців Донбасу.

"Знаете, а мы тогда, в четырнадцатом, не имея ни гарантий, ни обещаний, ни намеков - слушали не голову, а только сердце… Победило сердце, а не логика, и хоть мы сейчас одной ногой в заднице - Донбасс уже частично дома", - визнає бойовик повну відсутність здорового глузду у подіях так званої "російської весни".

Правда, в іншій своїй публікації Ходаковський все-таки знаходить "виправдання" російської агресії. Це, на його думку, знищення України та її народу.

"Какая наша задача по отношению к Украине? Демилитаризация и денацификация - это не самоцель, это клининговые действия, призванные привести Украину к какому-то состоянию, - чтобы что? Свято место, как известно, пусто не бывает. И если мы не занимаем пространство - его занимает кто-то. Мы это понимаем, а значит - предполагалось привести "помещение" в порядок и занять "жилплощадь". – цинічно каже він. Щоправда, переживає терорист, "сходу выселить рейдеров (українців з їхньої землі – "ОстроВ"!!!) не получилось".

Бенкет під час чуми

Без сумніву, ТОП-темою минулого тижня стало влучення невідомого снаряда до ресторану "Шеш-Беш" на околиці окупованого Донецька, де колишній голова "Роскосмосу" Дмитро Рогозін влаштував п'янку на честь свого дня народження. Згідно з офіційними даними, були поранені сам іменинник і Віталій Хоценко, який називає себе "головою уряду ДНР".

Сам Рогозін намагався заявити, що жодного бенкету він не влаштовував. Зустріч взагалі була у готелі, а не у якомусь там ресторані. При цьому він не забув згадати, що тільки-но повернувся з фронту.

"Это была рабочая встреча, узким кругом и в спокойной обстановке после возвращения из одного из наших добровольческих подразделений. В этой гостинице мы жили все последние месяцы, и за 8 лет противник ни разу не обстреливал это место. Кто-то слил информацию, и около 19:45 произошло несколько высокоточных попаданий, в том числе в место, где мы непосредственно находились", - поскаржився він на снаряд "калібром 120 або 155 мм".

Щоправда, всюдисущі "вєнкори" за лічені години розмістили в Інтернеті фото того самого місця, де російський політик проводив "робочу зустріч". Накриті на кілька десятків гостей столи з пляшками елітного алкоголю та тарілками з делікатесами спростовували всі спроби Рогозіна запевнити, що він не влаштовував бенкет під час війни.

На честь містечкових пропагандистів, вони досить жорстко відреагували на таке гарне життя російського політика. "Рогозин! Бухать в ресторане в Донецке сейчас, это как устраивать кутеж с обильной жратвой и выпивкой в блокадном Ленинграде! Вы хоть в состоянии это понять своим скудным умишком??? И вы ещё хайпитесь на этом? Типа херой? Позорище... Гнать вас, "царских ослов" из Донецка ссаными тряпками!", - написав "воєнкор Дубовий".

"Кстати, если за обстрелы ресторанов будут давать госнаграды, то мы сами их обесценим! Или надо ввести отдельную награду: "За боевой выход из Сан-Сити", "За бои при Дьюти Фри", "За зачистку Metro", "За вызов огня на себя через фото в соцсетях", - підтримали його колеги.

Але, зважаючи на все, Рогозіну нагороду за поранення "на колчаківських фронтах" навряд чи дадуть. Зі "старшого брата", який постраждав за "народ Донбасу", він швидко перетворився на посміховисько, в об'єкт для сальних жартів і дотепних мемов.

"У меня ранение, металлический осколок размером 3×4 мм вошел выше правой лопатки. Предстоит операция", - спочатку розповів Рогозін про несподіваний "подарунок" до дня народження. Однак незабаром він отримав ще один удар у спину – цього разу від своїх: російський пропагандист Семен Пегов на своєму Телеграм-каналі не пропустив нагоди повідомити, що іменинника поранено у… зад.

"По данным @wargonzo бывший глава "Роскосмоса" получил осколочное ранение мягких тканей головы, проникающее осколочное ранение ягодиц и левого бедра. Сейчас он находится в госпитале, его жизни ничего не угрожает", - написав Пегов.

Цю новину миттєво підхопили, здавалося б, товариші Рогозіна з російської зброї.

"Сколько же швали, от функционеров и депутатишек припирается в Донецк, потом рассказывает, как "на колчаковских фронтах", не выходя из кабаков получают "смертельные ранения" в жопу, ой, мягкие ткани головы, вешают себе награды и становятся участниками БД. А, как показывает опыт, через определенное время напишут книги, как они голой жопой и зубами рвали танковые клинья на подступах к Донецку", - написав один із зрадників Батьківщини, терорист Ігор Безлер.

А російський диверсант Ігор Гіркін єхидно порадив "при посещении фронта проводить время и праздники не в донецких, а в ростовских ресторанах".

Обзор подготовил Юрий Бовх, "ОстроВ"

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті