Донецьк накрило обстрілами, вибухи на багатьох вулицях, включаючи центральні. Огляд публікацій окупованого Донбасу

На тлі відносного затишшя на фронті та повної відсутності будь-яких нових досягнень у справі "інтеграції в Росію" автори сепаратистських публікацій зайнялися улюбленою справою – розпалювати в серцях обивателів ненависть до України.

Ці дивні "масовані обстріли"

Пропагандисти-сепаратисти продовжували експлуатувати фейк про те, як ЗСУ "вісім років Донбас бомбили і зараз продовжують". В Інтернеті, радіо на телебаченні минулого тижня щодня з'являлися "тривожні" репортажі про наслідки обстрілу Донецька та інших окупованих міст. Голосно заявлялося про те, що українська армія регулярно знищує житлові квартали, школи та лікарні масованим вогнем з "Градів", "Ураганів" і, - куди ж без них, - великокаліберних НАТОвських гармат. 

Але, як кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів почути. За всього бажання, окупаційна влада і журналісти, які їх обслуговують, не можуть наочно підтвердити звинувачення в "геноциді народу Донбасу", що висуваються проти ЗСУ. Нижче ми наводимо добірку фотографій (як із "офіційних" засобів масової дезінформації, так і із сепаратистського сегменту соціальних мереж) на яких чітко видно, що "прицільні", "варварські", "масовані" та інші удари по житлових кварталах, відповідальність за які місцеві та російські пропагандисти покладають на Україну, залишають більше запитань, ніж дають відповіді.

"Донецк накрыло обстрелами днем в воскресенье, взрывы на многих улицах, включая центральные", - під таким заголовком вийшла, наприклад, інформація про події минулої неділі на сторінках головного видання маріонеткової влади "ДНР". 

"ВФУ с позиций в Орловке нанесли удар по Ворошиловскому району Донецка с применением РСЗО БМ-21 "Град". Под огнем реактивной артиллерии оказались центральные улицы Донецка и жилые дома", - підхопили тривожні новини решта ресурсів. Здавалося б, за 8 років, коли "Донбас бомбили" кожен мешканець "ДНР" та ЛНР" мав би дізнатися, що "Град" при масованому обстрілі не залишає каменю на камені в зоні поразки, проте на фотографіях у сепаратистських ЗМІ можна побачити лише незначні руйнування: вибиті шибки, розбиті фасади, невеликі вирви.

Саме так, на думку місцевих пропагандистів, так виглядають наслідки "масованого удару" по центру Донецька з ракетних систем залпового вогню "Град".

Ще однією ілюстрацією брехливості сепаратистської пропаганди є їхні фотографії з місця "прицільного обстрілу" Київського району з великокаліберної артилерії НАТОвського зразка.

Тим, хто реально вірить, що Донбас бомблять так, як розповідають колаборантські ЗМІ, слід переглянути фото, які мешканцям окупованого регіону не показують. А тим часом саме так виглядає геноцид "народу" Донбасу і саме так виглядають наслідки масованих обстрілів з великого калібру та ракетних систем залпового вогню. Ось тільки стріляють по житлових кварталах, дитячих садках та лікарнях зовсім не ЗСУ, а російські окупанти та їхні поплічники з місцевих колабораціоністів.

Зруйнований рашистами дитячий садок у Торецьку Донецької області

Таким чином, можна з упевненістю сказати, що руйнування Донецька,  який зрадники Батьківщини  принесли в жертву путінському "руському світу", ніяк не відповідають гучним заявам про "геноцид народу Донбасу". Очевидь, що в умовах розв'язаної Кремлем війни, артилерія ЗСУ змушена відповідати. Однак у сепаратистських публікаціях ніколи не показуються реальні цілі, які досить успішно вражаються захисниками України. Читачам і глядачам традиційно демонструють або наслідки шалених снарядів, або вся жахлива картинка "масованих ударів по мирному населенню" - це велика провокація.

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті