Зеленський озвучив очікування від Сирського на посаді головнокомандувача ЗСУ

Новопризначений головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський має представити детальний план дій ЗСУ на 2024 рік. Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму вечірньому відеозверненні 8 лютого. 

Як зазначив Зеленський, Сирський має представити реалістичний, детальний план дій, у якому буде враховано реальну ситуацію на полі бою зараз і перспектив.

Окрім того, кожна бойова бригада на першій лінії повинна отримати ефективну західну зброю. Зеленський вважає, що має відбутися справедливий перерозподіл такої зброї на користь саме першої лінії фронту.

"Треба розв’язати проблеми з логістикою. Авдіївка не повинна чекати, поки генерали з’ясують, де в них на складах застрягли дрони.Кожен генерал має знати фронт. Якщо генерал не знає фронту, він не служить Україні", - сказав президент.

На його думку, нове керівництво має виправити надмірну та невиправдану чисельність у штабах. А також продумати та побудувати в армії дієву систему ротацій. Президент вважає, що за основу можна взяти досвід окремих бойових бригад Збройних Сил України та підрозділів Державної прикордонної служби України, де існує така система.

"Потрібне очевидне підвищення якості навчання воїнів – тільки навчені солдати на першій лінії. У структурі Збройних Сил створюється новий рід сил – Сили безпілотних систем. Повинен бути призначений перший командувач", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 8 лютого Зеленський призначив головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського. 

Як повідомлялося, раніше Зеленський зустрівся с Залужним та запропонував "залишитися у команді".

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті