Зеленський не знає, чи всі союзники відверті з ним, але заявляє, "коли закінчиться війна, Україну точно запросять до НАТО"

Президент України Володимир Зеленський наполягає, що всупереч тексту рішення НАТО Альянс не буде висувати політичні вимоги для запрошення України до вступу в НАТО. Про це він заявив після саміту НАТО в Вільнюсі, - пише "Європейська правда".

Зеленський повторив, що тепер загалом задоволений рішенням саміту.

"Ми отримали великий позитив, і отримали недвозначність того, що Україна буде в НАТО", – заявив він.

На уточнююче запитання щодо свого бачення "умов" для початку переговорів, Зеленський визнав, що на етапі переговорів Україна хотіла змінити рішення, щоби йшлося лише про "безпекові умови" – однак Альянс на це не погодився. Попри це, Володимир Зеленський упевнений, що Альянс не буде затримувати вступ України з мотиву браку реформ.

"Я вважаю, що ми будемо в НАТО, як тільки безпекова ситуація буде стабілізована. А це означає, що в той момент, коли закінчиться війна, Україну точно запросять у НАТО і ми будемо в НАТО. Іншого я від лідерів держав НАТО не чув", – заявив він.

Зеленський також підкреслив, що не змінив свою точку зору щодо  рішення НАТО стосовно формулювання про "умови" навіть для запрошення України.

"Я не змінив свою точку зору", – заявив він

Цю суперечність Зеленський пояснив тим, що повірив союзникам, які запевнили його, що Україна буде в НАТО: "Я не знаю, чи всі відверті зі мною, і чи всі правдиві. Але ми повинні жити з вірою в союзників".

Раніше повідомлялося, що Зеленський заявив про важливість визнання самітом НАТО відсутності вимоги виконувати План дій щодо членства.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті