Західна зброя дозволила звільнити близько 50% окупованих після вторгнення РФ територій - Умєров

Зброя від західних партнерів дозволила Україні досягти успіхів на полі бою і звільнити близько 50% окупованих після повномасштабного вторгнення територій. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров під час візиту до США в інтерв’ю телеканалу Fox News, повідомляє у Фейсбук пресслужба Міноборони.

"Зброя, отримана від західних партнерів, дозволила Україні досягти успіхів на полі бою і звільнити близько 50% окупованих після повномасштабного вторгнення територій. І зараз ми маємо план на 2024 рік", - заявив Умєров.

Він також запевнив, що всі закупівлі та планування операцій у 2024 році будуть виконуватися за стандартами НАТО.

"Усі наші розрахунки на наступний рік – закупівлі, придбання, планування, операції – будуть виконуватися за стандартами НАТО. Ми говоритимемо спільною мовою", – наголосив міністр.

За його словами, приєднання України до НАТО – першочерговий пріоритет міністерства, а стратегічна ціль України – звільнення всієї своєї території в межах міжнародно визнаних кордонів.

Міністр закликав американських партнерів продовжувати підтримку України, адже в національних інтересах США дати відсіч авторитарним режимам.

"Ми на 100% впевнені, що разом із США захищаємо національні інтереси обох наших країн" , – сказав Рустем Умєров.

За словами міністра, серед першочергових пріоритетів оборонного відомства також – боротьба з корупцією. З цією метою у міністерстві запущені відповідні процеси – зокрема, проводяться фінансові та юридичні аудити, які щоденно контролює Головна інспекція МОУ.

Як повідомлялося, міністр оборони Рустем Умєров в рамках робочої поїздки до США зустрівся з головами трьох Комітетів Палати представників Конгресу США та наголосив на важливості продовження підтримки України у 2024 році.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті