Законопроєкт про заборону УПЦ МП: Стефанчук пообіцяв компромісне рішення

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що по законопроєкту про заборону УПЦ МП буде компромісне рішення, - пише LB.ua.

Стефанчук зазначив, що тільки погоджувальна рада може винести проєкт закону до другого читання у сесійну залу. 

“Український спікер, які і його заступники не приймають рішення про включення тих чи інших питань до порядку денного, тому що так прописаний регламент Верховної Ради України. Рішення приймається виключно погоджувальною радою, коди входять представники всіх франкцій”, – сказав Стефанчук. 

Він пообіцяв, що зробить все, щоб на погоджувальній раді знайти компроміс із цього питання. Спікер пообіцяв проголосувати та підписати закон.

Як повідомлялося, колишній прессекретар Донецької єпархії УПЦ (МП), переселенець, протоієрей Георгій Гуляєв мобілізований до лав ЗСУ.

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті