Ізраїль продасть 200 танків Merkava в країни Європи. У ЗМІ пишуть, що техніка може бути призначена для Польщі й України

Ізраїль продасть 200 танків Merkava у дві країни Європи. Є інформація, що вони призначені для Польщі й України, з посиланням на польських військових експертів пише ізраїльське видання "Walla", повідомив "Київ 24" 19 червня.

"Міністерство оборони Ізраїлю наразі веде перемовини щодо продажу танків Merkava двом країнам Східної Європи", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що Ізраїль погодився це зробити під тиском США.

Польський військовий експерт у коментарі виданню "Walla" заявив, що танки призначаються для Польщі й України.

"Перед тим, як танк відправлять у Європу, їх можуть модернізувати або на території Ізраїлю, або у партнерстві з польськими оборонними компаніями, які мають подібний потенціал", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що країни групи "Рамштайн" оголосили про нові мільярдні внески у зміцнення оборони України.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті