Волонтери БФ "Янголи спасіння" евакуювали понад 23 тисячі людей та продовжують це робити (контакти, фото)

Понад 23 тисячі людей евакуювали з прифронтових територій Донецької й Луганської областей представники благодійного фонду "Янголи спасіння" з початку війни станом на 20 липня. Про це "ОстроВу" повідомили в благодійному фонді.

"Наша команда налічує понад 60 волонтерів, – розповідає Олександра, яка наразі організовує евакуацію мешканців Донеччини. – Здебільшого це люди зі Слов’янська, але не лише. Особисто я, наприклад, із Сєвєродонецька".

Наразі евакуаційний штаб, яким керує Олександра, фізично знаходиться в Дніпрі.

Евакуювали мирних мешканців "Янголи спасіння" із Сєвєродонецька, Лисичанська, Бахмута, Краматорська, Лимана, Святогірська, Слов’янська, Соледара й невеликих сусідніх сіл.

У фонді уточнили, що, крім евакуації мирних мешканців у безпечні регіони України, "Янголи спасіння" також організовують надання гуманітарної допомоги людям, які продовжують жити поблизу лінії фронту, й тим, хто виїхав у небезпечні регіони України. Так, за період активної фази війни вони доставили в різні населені пункти, в тому числі в прифронтові, понад 2 тисячі тонн гуманітарної допомоги.

Щоб залучити додаткові ресурси, "Янголи спасіння" співпрацюють з міжнародними й вітчизняними благодійними організаціями: БФ "Восток SOS", організацію People in Need, гуманітарною місією "Проліска", БФ "Нова Україна" тощо.

За словами Олександри, всі "Янголи спасіння" займаються цим на волонтерських засадах, безоплатно. Донедавна кожен з них мав місце роботи й постійний дохід, тепер же – з урахуванням того, що всі є вихідцями з прифронтового регіону – роботи практично ні в кого немає.

Якщо ви хочете евакуюватись із прифронтового регіону чи організувати евакуацію своїх близьких, звертайтесь до "Янголів спасіння" за телефонами 066-965-32-20, 050-986-13-55.

Уточнюється, що наразі евакуація можлива тільки з прифронтових населених пунктів Донеччини.

Раніше повідомлялось, що евакуація мирних мешканців з Білогорівки та Верхньокам’янки – єдиних населених пунктів Луганщини, які контролюються ВСУ – наразі неможлива

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті