ВАКС заарештував активи російського бізнесмена Гінера в Україні

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення щодо стягнення активів російського бізнесмена Євгенія Гінера на користь держави. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Підставою для пред’явлення позову про націоналізацію його активів стали матеріали кримінального провадження за фактом пособництва державі-агресору, у яких Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво.

Мова йде про PIN-банк, який належить Гінеру. 

"За даними слідства, бенефіціарним власником фінустанови є громадянин РФ – президент російського футбольного клубу «ЦСКА». Він пов’язаний з державною корпорацією «РОСТЕХ», яка постачає зброю, військову техніку та боєприпаси для потреб збройних сил РФ. Рішенням Ради національної безпеки і оборони України стосовно нього застосовано санкції строком на 10 років. У ході розслідування перевіряється інформація щодо правомірності отримання та використання банком понад 1,6 млрд грн кредиту для рефінансування. Кошти установа отримала після початку активної фази бойових дій.

Як повідомлялося раніше, понад 40 бізнесів в Україні досі контролюють громадяни росії.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті