У центрі Варшави українки дякували польським жінкам за солідарність і підтримку

У центрі Варшави українки дякували полькам за солідарність і підтримку, даруючи їм квіти в рамках акції «Дякую, що ти є». Про це повідомляє Радіо Свобода.

Організаторки акції намалювали плакат, на ньому зобразили двох жінок: українку і польку, які тримаються за руки, і написали слова подяки за солідарність і підтримку. До плакату вони причепили букетики квітів, які перехожі жінки могли взяти собі.

«Сьогодні ми кажемо польським жінкам посте, людське «дякую». Є статистичні дані, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Польщі понад 80% жінок заангажувалися в допомогу Україні. Тобто в той чи інший спосіб вони робили все, що можуть, аби допомогти Україні. Це шалена цифра, це майже всі, хто дорослий і здоровий, щось робить для України. І нам хотілося в цей день зробити якийсь жест, щоб хоч якось їм за це віддячити», – сказала у коментарі виданню організаторка акції, лідерка організації «Євромайдан-Варшава» Наталія Панченко.

Польки охоче брали букетики, усміхалися і дякували.

«Мені здається, що це важливий жест підтримки – жінки жінкам, бо часто у цей день ми очікуємо отримати квіти від чоловіків. Ми маємо підтримувати одна одну навзаєм. Квіти чудові, вони точно принесуть радість багатьом жінкам», – сказала жителька Варшави Аґнєшка.

8 березня у світі відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті