У РНБО повідомили, коли слід очікувати допомогу від США та розповіли про план "Б"

Україна сподівається на позитивний результат щодо ухвалення додаткового фінансування допомоги від Сполучених Штатів Америки у січні 2024 року.. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

"Те, що стосується наступного процедурного питання в США. Є розуміння, що воно обов'язково відбудеться. Я думаю, скоріше за все, це станеться у січні. Не треба робити трагедії. Не треба нікого заспокоювати. Тому що заспокоювати треба малих та хворих. А з дорослими треба по-дорослому розмовляти. І я більш ніж впевнений, що всі наші дорослі розуміють про що мова", - сказав Данілов.

На його думку, в січні це питання буде на порядку денному в США й Україна матиме позитивний результат.

Відповідаючи на питання який в України план "Б" на випадок, якщо це рішення не буде ухвалене, секретар РНБО зазначив, що "ми все одно будемо воювати, знищувати ворога та наближати нашу перемогу".

"Ми звикли до того, що країна працює в екстремальних умовах. Життя не закінчується, воно триває. Нам своє робити, нам вбивати ворога кожен день, гнати його з нашої території для того, щоб поставити крапку в цій історії", - додав Данілов.

Він наголосив, що "ми дуже багато уваги приділяємо тим чи іншим речам".

"Ми вважаємо, якщо цього станеться чи не станеться, то це остаточна річ. Ні. Ми були, є і будемо. Будемо воювати, знищувати ворога та наближати нашу перемогу. Єдине питання, що треба робити це спільно", - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, у Білому домі очікують, що Конгрес схвалить додаткове фінансування для України у січні. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті