У Румунії заявили, що російські дрони впали випадково - їх збила українська ППО

Міністр оборони Румунії Ангел Тилвар заявив про завершення розслідування падіння російських дронів на території країни та зазначив, що їх збили українські засоби ППО. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Point.md.

За словами міністра, звіт про безпілотники, що впали в Румунії, був переданий до Генеральної прокуратури країни. Він додав, що дрони були збиті засобами ППО України і не прямували на територію Румунії.

«У жодній із цих ситуацій ми не помітили жодних намірів атакувати, територія Румунії не була об'єктом нападу, дія була випадковою», - сказав Тилвар.

Він зазначив, що дрони не могли бути помічені системами спостереження та раннього попередження «з об'єктивних причин», пов'язаних з малою висотою польоту апаратів та їх неконтрольованим рухом.

«Ці обмеження специфічні для будь-якої радіолокаційної системи, якою б потужною вона не була», - сказав Тилвар.

Він також нагадав, що падіння дронів було невибуховим, оскільки вони не мали активного бойового обладнання. Тилвар також повідомив, що у цих випадках матеріальних збитків та жертв не було.

Як повідомлялося, на початку вересня після чергової атаки дронів з боку армії РФ на Одеську область частина з них впала на територію Румунії.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті