У РФ заявили про атаку безпілотників на Курську АЕС: говорять, що вибухнуло біля складу з ядерними відходами

Українські безпілотники нібито тричі спробували атакувати Курську АЕС у місті Курчатові ввечері 26 жовтня. Про це пишуть російські ЗМІ.

За інформацією ЗМІ, перший безпілотник був виявлений приблизно о 20:20 біля КПП адміністративного комплексу АЕС. Апарат був забезпечений невідомим вибуховим пристроєм, який не здетонував, його було вилучено фахівцями для подальшого знищення.

"Падіння другого безпілотника було зафіксовано військовими близько 21.30 вже на території атомної електростанції — у зоні кінологічного містечка. БПЛА був перехоплений та посаджений засобами ППО і також не здетонував. Територія падіння оточена, вранці планується обстеження та знищення апарату", - пишуть російські ЗМІ.

Третій БПЛА, за словами росіян, був перехоплений у районі 23:40, безпілотник упав поряд із складом ядерних відходів та вибухнув. Внаслідок пошкодження отримав фасад будівлі складу, ніхто не постраждав.

Як повідомлялося раніше, Служба безпеки України здійснила атаку на польовий табір російських військ, розташований біля аеродрому "Халіно" у Курській області РФ.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті