У МЗС Польщі розповіли, чи досяг путін стратегічних цілей в Україні

Дотепер Кремль не досягнув жодних стратегічних цілей, але війна, розпочата росією, вплинула на безпрецедентну співпрацю НАТО та України, а також на зростання Альянсу. Про це заявив очільник МЗС Польщі Збіґнєв Рау під час відкриття зустрічі послів у Польщі, повідомляє "Еспрессо".

Він закликав до співпраці та рішучості в досягненні цілей і боротьбі з дезінформацією. Також Рау наголосив, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну країни Заходу ставлять собі питання про її завершення, а також про значення ядерного шантажу з боку президента РФ путіна.

"Хоча ці питання залишаються без відповіді, слід наголосити, що поки жодна стратегічна мета Кремля не досягнута, але війна вплинула на безпрецедентну співпрацю між Україною та НАТО", - заявив очільник польського МЗС.

Він додав, що рішучість, яку в цій ситуації виявляють країни, що протистоять російській агресії, важлива. Так само, за його словами, важлива й підтримка України: військова, політична та гуманітарна.

Крім того, Рау наголосив, що важливо пам'ятаи про довгострокові негативні наслідки, які приносить війна росії проти України та які впливають на весь світ. Мовиться про зростання інфляції, проблеми на продовольчому ринку, із транспортуванням вантажів, а також про підвищення вартості сировини та збільшення міграції.

Нагадаємо, у путіна заявили, що РФ виконала завдання щодо "демілітаризації" України, яка використовує в результаті зброю НАТО. 

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті