У Кабміні заявили, що повернення українців з ЄС не є позицією України

Віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина спростовала поширену деякими ЗМІ інформацію про те, що Київ працює з Брюсселем над поверненням українців, які тимчасово перебувають на території країн - членів Європейського Союзу в рамках механізму тимчасового захисту ЄС. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" 25 січня.

"Однозначно, не є прямою позиція України про те, що українці мають повертатися назад, і тому має скорочуватися будь-яка їм допомога (ЄС). Цього абсолютно немає. Принципова позиція для нас полягає в тому, що громадяни України, які перебувають у Європейському Союзі, повинні мати право на тимчасовий захист", - сказала Стефанішина..

Віцепрем'єр-міністр висловила впевненість, що "можливість мати тимчасовий захист має залишатися за будь-яких умов, і в 2025 році, і після нього, і навіть у разі припинення воєнних дій". 

"Така можливість має залишатися. Інше питання - це фінансові виплати. На жаль, війна триває. Ми маємо визначатися щодо соціальних гарантій, які мають громадяни в кожній країні. Але це не радикальна комунікація, не негативна. Цей діалог (Україна та ЄС) триває", - пояснила Стефанішина.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський заявив, що українці мобілізаційного віку мають повернутися в країну і хоча б платити податки. 

Статті

Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Всі статті