Україні вдалося повернути з окупації дев'ятьох дітей, яких змушували ходити до російських шкіл

Україні вдалося повернути з окупації дев'ятьох дітей. Їх змушували ходити до російських шкіл і нав'язували проросійську пропаганду. Про це повідомляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Нам вдалося повернути додому ще 9 українських дітей.  В межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA наша команда разом з представниками Офісу Омбудсмана виконала чергову задачу. Ми сьогодні зустріли 5-х дітей, яких викрала росія: 4 з них – із дитячих будинків (від 3 до 10 років) та одна 12-річна дівчинка.  Ще 4 дитини раніше повернулися з ТОТ і вже відвідали Центр захисту прав дитини, де розповіли правоохоронцям про злочини росіян, свідками яких вони стали", - зазначив він.

За його словами, дітей змушували ходити в російські школи, де розповідали, що немає самостійної держави Україна.

"Вдячний всій команді, а також Державі Катар за посередництво. Міжнародна коаліція за повернення українських дітей працює", - додав Єрмак.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті