Україна повернула додому 200 захисників в обмін на Медведчука - в СБУ розповіли деталі

Україна повернула із полону 200 військовослужбовців в обмін на Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді. Про це 22 вересня повідомив виконувач обов'язків голови СБУ Василь Малюк, повідомляють у прес-службі відомства.

За його словами, із 215 звільнених українських захисників безпосередньо на Медведчука обміняли 200 із них. При цьому українські спецслужби вже встигли попрацювати з підозрюваним у держзраді.

"Медведчук – це не просто кум путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, зібраних СБУ", – наголосив Малюк.

Так, за словами в.о. голови СБУ під час роботи у справах Медведчука співробітники його відомства знешкодили не одну агентурну мережу. Також вдалося затримати багатьох зрадників та отримати значну кількість важливої ​​інформації, яку пізніше можна буде використовувати у контррозвідувальних цілях.

"А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на які так чекають вдома", - зазначив Малюк.

При цьому сам факт обміну не завадить розгляду справ Медведчука у суді, додав Малюк.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україні вдалося повернути із полону відомих захисників "Азовсталі".

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті